in ,

Akcióban az ellenzék – A XVIII. kerület után Újpesten is ugrott a nyugdíjasok támogatása – Videó

A jövőben nem lesz minden nyugdíjas számára elérhető az önkormányzati támogatás Újpesten

A jövőben nem lesz minden nyugdíjas számára elérhető az önkormányzati támogatás Újpesten és, aki jogosult lesz rá annak is igazolnia kell rászorultságát – közölte a kerület fideszes képviselője. Ozsváth Kálmán szerint a IV. kerület baloldali vezetése a látványpolitizálás érdekében feláldoz egy évtizedes jól bevált kezdeményezést.

Az újpesti nyugdíjasok 9 éven át kaptak alanyi jogon természetbeni juttatást a kerülettől és meg is voltak elégedve vele. Az új baloldali városvezetés most mégis változtat ezen a támogatáson is.

 

A híradónk által megkérdezett nyugdíjas hölgy szerint hiba a régi jól bevált kezdeményezéseket eltörölni.

Újpest LMP-s alpolgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy idézem: a korábbi buta „krumpliosztás” rendszerét felváltja a modern szociálpolitika, mert a jövőben majdnem minden szép korú 5 ezer forintos utalványt kap, amihez mindössze egy jövedelemvizsgálatra van szükség, de a IV. kerületi önkormányzat indoklása szerint erre törvényi előírás van.

Amit eddig mindenki kapott a kerületben az a jövőben már csak elbírálás után fog járni-közölte Újpest Fideszes képviselője. Ozsváth Kálmán szerint így a nyugdíjasoknak kell bizonygatniuk, hogy rászorulók ez pedig már nem juttatás hanem segély.

Innentől kezdve nem alanyi jogon, hanem segélyként funkcionál ez a juttatás. Ami a segély ugye azt jelenti, hogy ez nem jár mindenkinek alanyi jogon ahogy ez korábban történt, hanem mindenkinek meg kell ezt igényelnie, aki ezt szeretné igénybe venni, vagyis a 25 ezer nyugdíjas nem biztos, hogy mind ebből fog tudni részesülni

– mondta Újpest Fideszes képviselője, Ozsváth Kálmán.

Ozsváth Kálmán hangsúlyozta, hogy az új rendszer rengeteg adminisztrációs feladattal jár majd, ami hatalmas teher lesz az önkormányzat számára.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Hoppá! 20 milliós nyomravezetői díj a józsefvárosi Fidesztől

Dopeman: „Lehet szépen bocsánatot kérni Viktor bácsitól!” – Videó