in ,

Akcióban a Szuverenitásvédelmi hivatal! Lánczi Tamás: több bűncselekmény is megvalósulhatott a guruló dollárok ügyében

Amennyiben az említett szereplők analóg módszerekkel próbálnának készpénzt bejuttatni hazánk területére – például szatyorban, csomagtartóban –, az már a bűnüldöző szervek hatáskörébe tartozik

Amennyiben az említett szereplők analóg módszerekkel próbálnának készpénzt bejuttatni hazánk területére – például szatyorban, csomagtartóban –, az már a bűnüldöző szervek hatáskörébe tartozik– közölte a Mandinerrel Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője. A teljes vizsgálat lezárultával az SZH akár törvénymódosítási javaslatot is tehet.

 

Jelenleg a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH) vizsgálja az X-en a minap megosztott videókat, amelyeken az Action for Democracy (A4D) vezetői elismerik, hogy Soros György áll a szervezeten keresztül a magyarországi baloldalnak juttatott milliárdok mögött – közölte a Mandinerrrel Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője. Szavai szerint igyekeznek beszerezni a teljes felvételeket, ebből a célból már fel is vették a kapcsolatot az illetékes – köztük tengerentúli – szervekkel.

 

Példátlan felvételek

– Bár az X-en megvágott részleteket közöltek, az kijelenthető, hogy a videók nem tűnnek manipuláltnak, hiszen a szereplők – az A4D vezetői – láthatóan kötetlenül, hosszasan beszélgetnek arról, hogy miként akarták befolyásolni a magyar választásokat, hogy kinek a megbízásából és milyen pénzből igyekeztek kormányra segíteni az ellenzéket – fejtette ki Lánczi Tamás. Hozzátette: példátlannak tartja a videókon elhangzottakat, amelyek igazolni látszanak azokat a feltételezéseket, amelyeket az elmúlt két évben csak sejteni lehetett. – Az eddig is ismert volt, hogy a 2022-es országgyűlési választás kampányában az ellenzékhez érkező külföldi pénzeknek mi volt az elosztási mechanizmusa.

Ám most abba is kapunk valamilyen betekintést, hogy mi volt a pénzek eredete.

– Ezt kell teljes mértékben feltárni az eredeti, vágatlan felvételek vizsgálatával – fogalmazott az SZH vezetője, hozzátéve, hogy akár több különböző bűncselekmény is megvalósulhatott.

Az X-en megosztott videók egyikén Korányi Dávid, az A4D első számú vezetője arról beszélt, hogy – élve az amerikai törvények adta lehetőséggel – szándékosan tartották titokban, hogy Soros György volt a legfőbb donor, mivel úgy gondolták, ez rontaná az itteni megítélésüket.

Tehát a tőzsdespekuláns anonimitásba burkolózva gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénzügyi eszközzel avatkozhatott be a magyar belügyekbe.

– Ebből is jól látható, hogy ezt nem könnyű megakadályozni, de az SZH, olyan állami szervekkel együttműködve, mint az Állami Számvevőszék vagy a Nemzeti Információs Központ, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elejét vegye az ilyen kísérleteknek, még a júniusi önkormányzati választások előtt – szögezte le Lánczi Tamás. Hozzátette: amennyiben az említett szereplők analóg módszerekkel próbálnának készpénzt bejuttatni hazánk területére – például szatyorban, csomagtartóban –, az már a bűnüldöző szervek hatáskörébe tartozik. A teljes vizsgálat lezárultával az SZH akár törvénymódosítási javaslatot is tehet.

 

A pénzek forrása

Emlékezetes: a 2022-es választás külföldi befolyásolásának feltárására indított, tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés szerint a Korányi Dávid-féle Action for Democracyn, valamint egy svájci alapítványon keresztül mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták. A pénzek forrását akkor még nem sikerült beazonosítani, ám

az X-en a minap közzétett videókon az A4D több vezetője is egyértelművé teszi, hogy Soros György volt a legfőbb adományozó.

Korányi Dávid és társai emellett arról is részletekbe menően beszéltek, hogy az A4D egyértelműen politikai célokból alakult, és a tevékenységük jórészt abból áll, hogy a tőzsdespekuláns érdekei mentén alakítani igyekeznek a különböző országok belpolitikáját. Sokatmondó, hogy Korányi ugyancsak elmondta: azért hallgatták el, hogy Soros áll a milliárdok mögött, mert attól tartottak, hogy a tőzsdespekuláns szerepe ismeretében az lenne a közvélekedés, hogy üzleti célok motiválják őket a befolyásszerzési akcióik során, nem pedig a demokrácia féltése. A szervezet prominenseinek beszámolói alapján szoros kapcsolatban állnak a Biden-adminisztráció döntéshozóival. Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke például azzal büszkélkedett, hogy Lengyelországban – ahol az ottani baloldali ellenzéket támogatták a tavalyi választás előtt – milyen gyorsan és olajozottan tudtak munkához látni, miután felvették a kapcsolatot a varsói amerikai nagykövettel.

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Nagy bajban a német baloldal – Az Alternatíva Németországért nagyot nyert a Bundestag megismételt választásán

Bognár Zsolt rendkívüli jegyzete – Legyen hozzád irgalmas az ég, drága Magyarországom!