in , ,

AGYSEBÉSZEK – Kétszáznál több buckalakót mentettek ki a tengerből Spanyolország partjainál

Legalább 220 migránst mentett ki vasárnap a tengerből

Legalább 220 migránst mentett ki vasárnap a tengerből a spanyol mentőszolgálat a Gibraltári-szorosban, Spanyolország partjainál. A hatóság hajói több mentőakciós hajtottak végre a nap folyamán a térségben.

 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) kedden közölte, hogy meghaladta az 50 ezret az idén a Földközi-tengeren keresztül Európába érkezett migránsok száma, s több mint 1440-en fulladtak meg vagy tűntek el nyomtalanul az átkelés idején.

Az illegális bevándorlók mintegy 35 százalékát Olaszország és Spanyolország fogadta be, 29 százalékát pedig Görögország Tavaly ugyanebben az időszakban a Földközi-tengeren keresztül hozzávetőleg 110 ezren érkeztek Európába, míg 2016-ban közel 242 ezren voltak. Hirtelen megugrott a Spanyolországba igyekvő migránsok száma. Csak az év eleje óta 18 016 illegális bevándorló érkezett, s ezzel Spanyolország az idén megelőzte Görögországot, illetve Olaszországot is. Ezenfelül 2874 menedékkérő jutott be jogosulatlanul az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére.

Az IOM adatai szerint 2018-ban összességében 2186 migráns és menekült vesztette életét a vándorlások alatt. Továbbra is a Földközi-tenger számít a legveszélyesebb migrációs útvonalnak.

MTI, vezető kép: EPA

(pestisracok.hu)

MAGYAR GYŐZELEM! – Nehezen, de legyőzte a hollandokat a pólócsapat, jöhetnek a szerbek az Eb-negyeddöntőben

Az EuroNews is fakenews-gyár? – Orbán Viktort és hazánkat is le akarja járatni a csatorna