in

MAGYAR GYŐZELEM! – Nehezen, de legyőzte a hollandokat a pólócsapat, jöhetnek a szerbek az Eb-negyeddöntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe

Továbbra sem meggyőző a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon, de legalább hozta a kötelezőt. A nemzeti csapat 12–9-re legyőzte Hollandiát, így összecsaphat Szerbiával a negyeddöntőben. Az előzményeket látva már az is meglepetés lenne, ha szoros meccset játszana a válogatott a szerbekkel, persze láttunk már sok nagy győzelmet és bravúrt a vízilabdásoktól.

 

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a barcelonai Európa-bajnokságon: Märcz Tamás együttese vasárnap a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen 12–9-re legyőzte a holland csapatot. A válogatott kedden 17 órakor a címvédő és olimpiai bajnok szerb csapattal játszik.

A vasárnapi nyolcaddöntőben a statisztika magyar sikert ígért, hiszen az Eb-k történetében a hollandok egyetlen döntetlen kivételével mindig vereséget szenvedtek. Az idei szezonban a világliga selejtezőjében találkozott egymással a két csapat, a magyarok otthon 13–1-re, idegenben 13–6-ra nyertek.

Egy rossz magyar lövés, majd egy kivédekezett emberhátrány után Bátori révén szerzett vezetést a csapat, a rivális azonban Koopman távoli góljával egyenlített. A második fórjukat már értékesítették a hollandok, majd az első magyar előnyt Vámos bombázta a kapuba. Erdélyi labdaszerzését követően Pohl is belőtte a maga helyzetét, a másik oldalon viszont Erdélyi picit elaludt, amit van Ijperen azonnal büntetett. Märcz Tamás időkérését követően kimaradt egy fór, a következőt viszont Angyal nem hibázta el. A hollandok nem sokkal a szünet előtt a második rendkívül szerencsés góljukkal egyenlítettek, a slusszpoén azonban Zalánkié volt, közvetlenül a narancssapkás kapus feje fölé tüzelt (5–4).

A második felvonás elején Zalánki rontott ziccert, majd van den Burg óriási kapufás góllal egyenlített. Ezúttal inkább a védekezése nem állt össze a magyar válogatottnak, Jansikról fordultak le könnyedén és kerültek előnybe a hollandok. Zalánki emberelőnyből egyenlített, majd a hollandok ügyetlenkedtek el egy fórt, Vámos viszont kiemelkedett és pattintva zúdított a hálóba. Szépen lassan hátul is jöttek a besegítések, a blokkok, ezzel Nagy védései, elől pedig Pohl talált be újra. Másfél perccel a nagyszünet előnyt emberelőnybe került a magyar válogatott, a szövetségi kapitány időkérést követően Vámos harmadszor talált be, így háromgólosra duzzadt az előny (9–6).

A nagyszünet után Zalánki újra a holland kapus feje fölött talált utat labdájával a hálóba, majd Erdélyi fejezte be az emberfórt. A hollandok ebben a szakaszban támadásban tanácstalanná váltak, képtelenek voltak lövőhelyzetig jutni. Végül a sokadik emberelőnyüket értékesítették, így egy több mint egy 12 percen át tartó gólcsendet törtek meg. A záró felvonás elején az emberhátrányos szituációkat „gyakoroltatták” a bírók a magyarokkal: háromból egyet értékesítettek a hollandok, a másik oldalon Vámos nem teketóriázott és egyből kihasználta a fórt. A találkozó ekkor már eldőlt, csak a végeredmény volt kérdés. A hollandok végül a folyamatos előnyöknek köszönhetően 12–9-re zárkóztak fel.

Forrás és fotó: MTI

(pestisracok.hu)

 

JURÁK KATA – Már hangol a Sorosista aHang – Újabb libsi tünci volt a Kossuth téren

AGYSEBÉSZEK – Kétszáznál több buckalakót mentettek ki a tengerből Spanyolország partjainál