in ,

Most kaptuk a hírt: migránsok lövöldöztek a szerb-magyar határnál, halottak is lehetnek

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.  A helyiek beszámolói szerint

a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Több ezer illegális migráns

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Beszámolók szerint

az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon,

és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Pilhál György is nekiment a dúsgazdag Tüttő Katának, aki spórolásra szólította fel a lakosságot

Hülye finnek, finn hülyék – Megbukni látszik a követendő példaként emlegetett finn oktatási rendszer – A PISA adatok szerint egyre több finn diák nem tud rendesen olvasni.