in ,

Agyhalál – Ötödik Naszály Márta a város irányítása helyett Bayer Zsoltot perli

Meg akarják hurcolni az újságírót

V. Naszályi Márta, I. kerületi baloldali polgármester ma délelőtti online sajtótájékoztatóján igyekezett kiemelni, hogy lapunk publicistája nem esett különleges megítélés alá, amikor az ügyét elbírálták. Ennek némileg ellentmond, hogy a kerületvezető által meghirdetett sajtótájékoztatónak az volt a címe, hogy „Eljárást kezdeményezünk Bayer Zsolt lakásügyével kapcsolatban”.

Az online „sajtótájékoztatón”, amelyen kérdezni nem lehetett, V. Naszályi csupán egy szöveget olvasott fel, elhangzott, hogy a 2019-es önkormányzati választások után elkezdték a lakásszerződések felülvizsgálatát. 2020 nyarán az önkormányzat több eljárást is megindított úgynevezett színlelt lakáscserék ügyében, ám ezek között nem szerepelt Bayer Zsolt és családja ügye – mert V. Naszályi Márta állítása szerint nem politikai alapon mérlegelték az eljárások megindítását.

– 2020 szeptemberében Bayer Zsolt azonban interjút adott az Azonnali nevű hírportálnak – mondta a polgármester, aki szerint a publicista az interjúban elismerte, hogy „a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz”. Az interjút követően V. Naszályi soron kívül vizsgálta meg a Bayer Zsolthoz köthető lakásszerződéseket. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a jogi szakértők szerint a kerületet hátrány érte. – A lakáscsere színlelt volt, Bayer pedig az interjú alapján ennek tökéletesen tudatában volt. A szakvélemény Bayer Zsolt ügyét peresítésre javasolja – mondta a kerületvezető.

– Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük. Az önkormányzat átvizsgálta az összes szerződést, további ügyeket is bíróság elé fogunk vinni

– emelte ki V. Naszályi.

A polgármester szerint Nagy Gábor Tamás korábbi kerületvezető szüleinek a lakásszerződését a hatályos jogszabályok szerint kötelezőek voltak meghosszabbítani. V. Naszályi elmondta azt is, hogy a kerület akkor tudja elfogadni az elkészült új lakásrendeletet, amikor a képviselőtestület összeülhet. A polgármester arról is beszélt, hogy a kormányzati intézkedések miatt idén nem tudják megemelni a bérleti díjakat sem.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Makovecz katedrális – A teljes jobboldal szembe megy Erdő Péterrel

Ezt észrevette valaki? Már az első alkalommal átvert mindenkit az összefogás – Élőnek mutatták, de felvételről jelentkeztek valójában