in

Agybaj – Márki-Zay pártot alapít

Tetszettek romlott felvágottat reggelizni?

Tetszettek romlott felvágottat reggelizni? Szerintem legalább annyira felemelő ötlet, mint Márki-Zay Péter pártalapítása. Ha mégis kételyeik vannak azzal kapcsolatban, hogy a hazaárulás az jó sport lehet-e, esetleg a multinacionális tőke naggyá tesz bárkit? Márki-Zay pártja bármire alkalmas…

Milyen legyen egy új párt?

Mondjuk hazafias?

Az magyar? Ez ugye nem merül fel, ne moralizáljunk olyasmin, ami nem létezik. Mármint szerintük. Mert ugye ott a hazafiasság kérdése. Én bevallottan úgy gondolom, hogy jó ötlet volt, amikor Béry-Balogh Ádám Bécs mellett portyázott.

Szerintem az egy derék kaland volt. De nem! Lassan – azt mondják – tudatosítani kellene, hogy ez az Európai Unió értékeinek megsértésének netovábbját testesítette meg. Ezt én nem értem, ami azért van, mert neveltetésem nem felelt meg az Európai Unió legfrissebb normáinak. Én – és minden hasonlóan gondolkodó – szégyelljük magunkat!

Ez persze nem igaz.

A probléma ott kezdődik, hogy nem vagyok hajlandó felfogni a nyugati civilizáció minden csínját-bínját.

Az első kötelező, hogy legyek liberális. Erre én azt mondtam, hogy ennék egy kakaós csigát. Ezt azonban a liberalizmus nem engedi. Nekem meg kell barátkoznom két svábbogárral. Ez elősegíti, hogy társadalmilag nyitott legyek.

Önök erre mit mondanának?

Az új pártnak ezen kívül konstruktívnak kell lennie. Előny az is, ha eszem rovarokat, mert az segíti az egészséges immunflórámat.

Ilyesmit én nem vinnék be a szervezetembe. Nem tudom, hogy a Kedves Olvasó miképp van az egészséges táplálkozással, mindenkinek mindent egészségére kívánok. Szerintem ez magánügy.

Aztán jöttek azzal, hogy legyek demokratikus.

Most az az, hogy legyek aljas? Például támadjam a miniszterelnök lányát? Elárulok Önöknek egy titkot: nem fogok ilyesmit tenni. Orbánt támadd magáért, az a dolgod, slussz. Ha ennyire futja… De hagyd békén a várandós édesanyát!

Tisztesség van, de a demokrácia nem a semmirekellőség megteremtését jelenti.

Gyurcsány Ferenc és szerény személyem barátsága még sekélyes alapokon működőnek sem nevezhető.

Ő azt mondja, gyűlölni kell!

Nem úgy általában, hanem mindenkit, aki útjába kerül. Magyar? Léha szó!

Lehet erre az egészre választ adni?

Kell egyáltalán?

Ezt a gyűlölködés-dolgot én nagyon kihagynám.

El lehet viselni a mocskot? Az szép, nagyon demokratikus?

Nem, nem az!

De Márki-Zaynak lesznek még ötletei.

 

(forrás:matete.pestisracok.hu)

Továbbra sem stadion! – A szegediek évtizedes vágya teljesül az új fedett uszodával

Salvini: egyetlen tengeren fedélzetre vett migráns sem érhet partot Olaszországban