in

Lázár Márki-Zayról: “aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány támogatását, szememben nem vásárhelyi”

Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi.

Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek adott villáminterjúban.

A lap lakossági fóruma után kérdezte a minisztert a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választásról. Arra voltak kíváncsiak, Lázár mit szól ahhoz, hogy a kampány ennyire megosztja a vásárhelyieket és, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vajon győzelem esetén az ellenzéki Márki-Zay Péterrel is szövetséget kötne-e a város fejlesztésére.

Márki-Zay Lázár János szerint eléggé megnehezített bármiféle együttműködést azzal, hogy Rákosi Mátyás diktatúrájához hasonlította Orbán Viktor rendszerét. Márki-Zay már eldöntötte ki az ő szövetségese: Gyurcsány Ferenc támogatja.

Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán. Az MSZP privatizálta a legnagyobb mezőgazdasági céget, amire több száz vásárhelyit bocsátottak el; leállíttatta a 47-es főút folyamatban lévő négysávosítását, ahol utána számtalan baleset történt; de be akarta záratni a város kórházát is, amelyet végül egy húszezres tüntetéssel sikerült csak megmenteni. Ez vízválasztó kérdés: lehet sok mindenben kooperálni, de Gyurcsány Ferenc támogatása kizárja azt, hogy valaki vásárhelyiként a vásárhelyiekkel együttműködjön – jelentette ki a miniszter. 

Simicska Lapja arról is faggatta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy szerinte lehet-e helye a politikának a templomban. Lázár János ennek kapcsán kifejtette, ő személy szerint olyan országban szeretne élni, ahol egy katolikus plébános elmondhatja a véleményét anélkül, hogy a Magyar Nemzet megbélyegezné vagy üldözné…

Hozzátette, Durva dolog, hogy ma Magyarországon egy katolikus plébánost a véleménye miatt megbélyegeznek és üldöznek a sajtóban. A legsötétebb diktatúrákban volt erre példa.

Magyar Nemzet, Vezető kép: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Nagy Ervin, filozófus: Gulyás Márton, a képzett politikai terrorista

Németh Szilárd: Szél Bernadett személye és pártja is nemzetbiztonsági kockázatot jelent