in ,

Ez durva! Márki-Zay munkatársa, beosztottja volt a szegedi fegyveres rabló

Döbbenet

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay lezüllesztette a polgármesteri hivatalt!

A bűncselekmény elkövetése és a tettes elfogása után a a Márki-Zay vezette Hódmezővásárhely polgármesteri hivatala úgy tűnik, nagytakarítást tartott, mindenhonnan eltüntették a kolléga nevét, de ez sem sikerült nekik tökéletesen. A Polgármesteri hivatal telefonkönyve még elérhető, abban a régi nevekkel.

https://www.hodmezovasarhely.hu/files/telefonkonyv/telefonkonyv.pdf (lementettük, ha esetleg ezt is törlik)

A szegedi férfi vezető beosztásban dolgozott a Márki-Zay Péter vezette hivatalban. Már ott is elkövethetett jogsértéseket.

Összapparátusi értekezletet hívtak össze a vásárhelyi polgármesteri hivatalban, amely során Márki-Zay Péter polgármester elismerte és megerősítette a városban napok óta terjedő hírt, miszerint a nemrég Szegeden elfogott férfi a városházán dolgozott.

Információink szerint az egyik szegedi posta és virágüzlet kirablásával gyanúsított férfi a Márki-Zay Péter vezette hivatalban a ‼️Lakás és Helyiséggazdálkodási Csoportnál dolgozott, vezető beosztásban‼️. A polgármester azt is elismerte, hogy a férfivel már a hivatalban is gondok voltak, vélhetően több jogszabálysértést is elkövetett, amiért feljelentést tesznek.

Az ügy azért is érdekes, mert a Lakás és Helyiséggazdálkodási Csoport korábban is a figyelem középpontjába került, hiszen a Márki-Zay vezette önkormányzat egyik első, országos sajtót is megmozgató botránya Nagy Ernő szocialista képviselő lakásügye volt, amelynek keretében a képviselő lánya jutott nagyon kedvező feltételekkel önkormányzati lakásvásárlás lehetőségéhez. Az ügy további érdekessége, hogy a szegedi rablásokat elkövető férfi végzettsége és eddigi munkája alapján tisztában lehetett tettének jogi és társadalmi megítélésével, súlyával.

A Csongrád Megyei Főügyészség mai közleményében kifejtette: indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb 2020. május 21-én, a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára. A hivatalban három alkalmazott tartózkodott, egyikükre a gyanúsított rászegezte a lőfegyvert és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzesfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A gyanúsított ezt észlelve elhagyta a postát és kerékpárjával a helyszínről eltávozott.

A férfi május 23-án, 14 órakor ismételten szájmaszkban és lőfegyverrel lépett be a az egyik szegedi virágüzletbe, majd a pult mögött tartózkodó sértettre fogta a fegyvert, akit a bevétel átadására szólított fel. A sértett a gyanúsított fenyegetésére átadott 5.000 forintot. A gyanúsított cselekményét az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott látta, mobiltelefonon segítséget hívott, amelyet a férfi észrevett, majd távozott a helyszínről.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

A Polgármesteri Hivatal válasza:

A Polgármesteri Hivatalban tartott munkaértekezletek ténye, az azokon elhangzottak nem nyilvános adatok, azokkal kapcsolatosan nem kívánjuk a nyilvánosságot tájékoztatni.

A gyanúsított személyéről nincs hivatalos tudomásunk, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk azon állítást, amely szerint ő korábban a Polgármesteri Hivatalban dolgozott.

A Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport munkájával kapcsolatosan valóban folyt belső ellenőri vizsgálat, aminek az eredménye bűncselekmény gyanúját is felveti. Ezen belső ellenőri jelentés kapcsán valóban tettünk büntető feljelentést, az eljárás eredményéről még nincs tudomásunk.

(Forrás: Számok – a baloldali álhírek ellenszere Facebook oldal)

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Jakab pánik-sajtótájékoztatót tartott – Ez már a végjáték, barátom!

Nem stadion – 1000 táblagépet kapnak az egészségügyi szakdolgozók 100 millió forint értékben