in ,

Hűha! – Heller Ágnes demonstrációt szervez – Lesznek vagy százan

Heller Ágnes „A nacionalizmus ellen az egységes Európáért” címmel demonstrációt szervez Budapesten

Heller Ágnes demonstrációt szervez

 

Heller Ágnes „A nacionalizmus ellen az egységes Európáért” címmel demonstrációt szervez Budapesten.

Képernyőfotó: 13-10.org

A marxista filozófia nagyasszonya lelkes önkéntesként támogat egy nemzetközi kezdeményezést, amelynek célja az, hogy október 13-án ötmillió ember vonuljon utcára világszerte „a nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért”. Lelki szemeink előtt már meg is jelenik az Európai Egyesült Államok rémképe…

A nemzetközi, szokás szerint úgynevezett civil kezdeményezést a nacionalizmustól való rettegés hívta életre a leírás szerint, amelyet betűhíven, annak magyartalanságát és hibáit megtartva közlünk:

Ideje, hogy jelt adjunk!
Szabad és békés Európát szeretnénk, mégis újra a nacionalizmusok nyernek teret -, az intolerancia terjed.
A gyűlölet mind hangosabb, az erőszak mind gyakoribb. Egyes kormányok a „mástól”, az idegentől való félelmet szítják és politikai tőkét kovácsolnak belőle. Egyre több „a diktatórikus” politikus.
Eközben a társadalmat aláássa a kormányközi és hivatali korrupció, amely a jogállamiság lebontásával nyer teret, közben pedig a szociális vívmányok és nehezen kiküzdött társadalmi -és emberjogok kerülnek veszélybe. A szabadság és a béke már nem magától értetődő egyetemes érték

– sivalkodnak a jó „civilek”.

 

A magyarországi rendezvényt Heller Ágnes, Demszky Gábor kebelbarátja szervezi a Facebookon, de a hazai legelső támogatók között nemcsak az ő nevével találkozhatunk a 600 fős nemzetközi listán (a neveket betűhíven közöljük):

  • Biro Adam író, kiadó
  • Ban Zsofia író
  • Dalos Gyoergy író
  • Heller Ágnes filozófia professzor
  • Nádas Péter író

A szervezők a lelkes támogatók szíves elnézését kérik, amiért nem tudnak mindenkit feltüntetni oldalukon, ám állításuk szerint annyi támogató nyilatkozatot kapnak, hogy majd’ belefulladnak. Szimpatizánsaiktól azt kérik, segítsenek a helyi demonstrációk megszervezésében, terjesszék a felhívást, kövessék a közösségi médiában a 13-10.org-ot, osszák meg bejegyzéseiket, és legfőképp: vegyenek részt a gigademonstráción.

A 89 éves önkéntes, Heller Ágnes kezdeményezésére válaszul eddig 94-en jelezték, hogy ott lesznek az októberi tüntetésen.

(forrás:demokrata.hu)

Nem stadion – Egy hónap múlva szerkezetkész az új máriaremetei uszoda

Magyar éremeső – Tíz aranyat nyertek a magyarok