in ,

Agyhalál – Ilyen nincs: Ferencvárosban a szökőkútban mossák a kukákat – Járványveszély!

Egy ilyen „sajátos” megoldásnak komoly járványügyi kockázata van.

Egészen elképesztő akcióra lettek figyelmesek Ferencvárosban, ami komoly kockázatot jelenthet a lakosságra nézve – írta meg a Metropol. A lap cikkéből kiderül, hogy a IX. kerületi Markusovszky tér közelében elhelyezett kukákat a közterületen található kútban mossák ki – komoly járványügyi kockázattal.

A szemeteskuka kimosása elkülönülten kell hogy történjen, tekintettel arra, hogy abba nagyon sok minden kerülhet bele.”

– hangsúlyozta dr. Bense Tamás háziorvos a Metropolnak. Szerinte ugyanis egészségügyi, járványügyi kockázata van annak, ha valaki a közterület ilyen jellegű részén mossa ki a kukákat. „Ez azért jelent már önmagában óriási fertőzési lehetőséget, mert aki érintkezésbe kerül a baktériumokkal – például a gyerekek, akik a vízbe tudnak nyúlni, ahhoz a felülethez hozzá tudnak érni, ahol a kukákat mosták előtte vagy a földről felvesznek valamit –, ott sok betegség várható. Ez általában a gyomrot és a bélcsatornát érinti, tehát hányás, hasmenés jelentkezhet, mely akár több héten át is tart és kiszáradáshoz, kórházi kezeléshez vezethet” – jegyezte meg.

Kérdés, hogy vajon utasítást kaptak erre a munkások a feletteseiktől a takarékosság jegyében, vagy csak lustaságból választották ezt a megoldást.

A kukák mosását mindenesetre egy olyan láthatósági mellényben végezték, melyen a következő szöveg áll: »Ferencváros tisztaságáért«” – tette fel a kérdést a lap.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ezek volnának a magyarok szövetségesei? Bloomberg: az USA fokozza a nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben

Agyhalál – Kijev beperli Magyarországot, mert a magyar gazdák nem akarják tönkretenni magukat