in ,

Hidvéghi beszólt: “Karácsony Gergely mikor önti fejen magát egy vödör jeges vízzel?”

Puzsér Róbert szerint a baloldal pártjai továbbra is ellenzékben akarnak maradni

Budapesten a Jobbik és az LMP is saját polgármesterjelölteket állíthat

Puzsér Róbert szerint a baloldal pártjai továbbra is ellenzékben akarnak maradni

Puzsér Róbert felfüggeszti a tárgyalásokat Karácsony Gergellyel, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a showman kiszáll a főpolgármester-jelölti előválasztásból. A Jobbik és az LMP támogatásával induló független jelöltet felháborította, hogy az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum egymás közt előre leosztották a polgármesterjelölti helyeket. Karácsony Gergely továbbra is ragaszkodik az előválasztáshoz.

– Mindenképpen elindulok a főpolgármesterségért – jelentette ki Puzsér Róbert tegnap a Hír TV-nek. Az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint azért osztotta fel egymás között a négy baloldali párt Budapestet, mert továbbra is a Fideszt akarják hatalmon tartani és önmagukat ellenzékben. – Nem akarnak osztozni az ellenzéken és nem akarják leváltani a Fideszt. A Fidesz maradjon hatalmon, az MSZP és a DK meg ellenzékben. Ők az ellenzéki pole pozícióért, első helyéért hajtanak, ezért szalámizzák le a centrumot – fogalmazott a publicista, aki a Momentum kapcsán közölte: ugyanazért csatlakozott a régi ellenzéki pártokhoz, amiért ’94-ben az Szabad Demokraták Szövetsége vagy 2013-ban az Együtt és a Párbeszéd: a júdáspénzért, a pozíciókért, a polgármesteri helyekért, a felügyelőbizottsági helyekért.

Az elmúlt időszakban többször is napirenden szereplő előválasztás szerinte akkor jöhet létre júniusban, ha Karácsony Gergely kiad egy nyilatkozatot arról, hogy összellenzéki együttműködés lesz nemcsak a fővárosban, hanem a kerületekben is a Jobbikkal és az LMP-vel együtt. Mint mondta, a Jobbikot nem lehet kihagyni az összefogásból, és csak akkor lenne nyitott az előválasztásra, ha minden kerületben létrejönne az összellenzéki együttműködés. Puzsér kampányfőnöke, Zaránd Péter is megerősítette, hogy nem tárgyalnak tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel, miután az MSZP–DK–Párbeszéd–Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a budapesti kerületek polgármesterjelöltjeiről. – Azt szeretnénk, ha lenne ellenzéki koordináció a jelöltekről, de ez teljes átverés – állította Zaránd Péter.

A függetlenként induló publicista (balra) kiszáll az előválasztásból
Fotó: Kurucz Árpád

– Budapesti előválasztás lesz. Méghozzá olyan feltételek mellett, amiről Puzsér Róberttel korábban megállapodtunk. Nekem nincsenek feltételeim. Aki jön, az jön, aki nem, az nem – reagált Puzsér bejelentésére Karácsony Gergely. A szocialisták és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje közölte, hogy a kerületi indulásokról csak azokkal a pártokkal tudnak további egyeztetéseket folytatni, akik elfogadják, hogy az ellenzéki előválasztás győztesét támogatják a főpolgármester-választáson.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz politikusa újságírói kérdésre az eseményeket úgy értékelte: az ellenzék hozza a szokásos formáját, csak a hatalom, a pénz és a pozíciók érdekesek nekik. – Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy – követve az eddigi hagyományokat – Karácsony Gergely mikor önti fejen magát egy vödör jeges vízzel – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Hatalmas véghajrá – Érkeznek az utolsó szavazatok az Év Propagandaportálja c. szavazásunkra

Szijjártó Péter nem hagyja magát: Provokációt követett el Kijev a hét végén