in ,

A hazaáruló Ujhelyi megmutatta a jakuzzit és a szaunát, szerinte ez nem luxus – Videó

Újságíróknak bizonygatta Ujhelyi István, hogy nem él luxuskörülmények között

Újságíróknak bizonygatta Ujhelyi István, hogy nem él luxuskörülmények között. A Szeviép korábbi vezetője azt állította, hogy cége újította fel az MSZP-s politikus szegedi ingatlanát. Baranyi Sándor közölte: így hálálták meg Ujhelyi lobbitevékenységét. A volt cégvezető azt is elmondta, hogy 2010 előtt, a szocialisták idején a nagy építési projektekben elnyert milliárdok 3 százaléka visszakerült az MSZP-hez. Ezekre a vádakra Ujhelyi nem reagált.

 

 

„Ezt mi ajánlottuk fel ezt a finanszírozást, és ez valóban megtörtént. Hallottam a sajtóban az elmúlt időszakban, hogy ezzel ellentétes információk voltak, vagy hogy tagadta a képviselő úr, de ezt valóban mi finanszíroztuk” – az Informátornak nyilatkozott a Szeviép korábbi vezetője, Baranyi Sándor, aki azt állította, Ujhelyi István szőregi házának felújítását az azóta csődbe ment cége finanszírozta. Baranyi elmondása alapján a hatalmas telken álló ingatlant kívül-belül teljesen fejlesztették, mintegy 30-40 millió forint értékben.

 

„Aki bármilyen luxust lát, az lesz szíves nekem jelezni” – Hosszú hallgatás és perrel való fenyegetés után Ujhelyi István meghívta az újságírókat, hogy bizonygassa családja nem él fényűző körülmények között. Az MSZP EP-képviselője megmutatta, hogy valóban van jakuzzija, szaunája és borospincéje, mindez szerinte nem luxus színvonalú és nem drága.

„Ki kell ábrándítanom a családomat, mert az egész ház nem ér 30-40 milliót” – mondta.

Az MSZP EP-képviselője elismerte a beruházást. De azt állította, hogy azt korábban és kevesebb pénzből végezték.

„2002-ben költöztünk ide a feleségemmel, második gyermekünk születésekor. 2004-ben lett kívül-belül felújítva a ház, nyílászárócsere, energetikai, fűtési rendszer csere, mert ez egy panel épület, a környékbeliek ezt tudják, ismerik” – magyarázta.

A korábbi Szeviép-vezér az Informátornak arról is beszélt, az építőipari cég vesztét az MSZP-SZDSZ kormányok megszorításai okozták, de a Botka-féle félmillárdos pénzvisszatartás is hozzájárult.

„Én azt gondolom, hogy ez egy öncélú visszatartás volt. Akkor választási időszak volt, fel lehetett mutatni, hogy milyen erősen eljár, milyen erős érdekérvényesítő szerepe van a városnak. Én azt gondolom, hogy felelőtlen döntés volt, tekintettel arra, hogy az ezzel okozott probléma lényegesen nagyobb volt, mi szenvedtük el, a hasznát nem mi élveztük. A politikai hasznát természetesen” – így Baranyi Sándor, a Szeviép korábbi vezérigazgatója.

Baranyi Sándor azt is elmondta, hogy 2010 előtt, a szocialisták idején a nagy építési projektekben elnyert milliárdok 3 százaléka visszakerült a politikához.

„Ez a rendszerváltástól eredően azt hiszem egy tabutéma, hogy hogy zajlik igazából a pártfinanszírozás, de ezek a nagy projektek egészen biztosan nyújtottak valamilyen szintű fedezetet” – mondta Baranyai.

Baranyi szerint a pénz nagy része az MSZP központjába ment, de a régióba is jutott a választási kampány finanszírozására. A pártfinanszírozást érintő vádakra Ujhelyi nem tért ki.

(hirtv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Na végre – Őrizetbe vették Gulyás Mártont

Salvini: tanulni kell a Magyarország családpolitikájából