in ,

Van egy kis probléma – Keresztényellenes akció Szekszárdon – Meggyalázták II. János Pál pápa szobrát a Tanítanék Mozgalom aktivistái

Megvan az, amikor egy kisgyerek mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmet?

Megvan az, amikor egy kisgyerek mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmet? Amikor túl elfoglaltak vagyunk, ezért négy-ötévesen úgy gondolja, hogy a legjobb módja annak, hogy vele foglalkozzunk az, ha csinál valami rosszat? Mondjuk összetör egy vázát, rajzolni kezd a falra, vagy egyáltalán bármi olyat tesz, amiért tudja, hogy haragudni fogunk rá, amiért büntetést kap, csak azért, hogy végre rá figyeljünk. Nos, a Tanítanék Mozgalom aktivistái nagyjából ezen a szellemi szinten vannak.

Vannak, akiknek semmi sem szent. Ilyenek a pedagógus tüntetésekért bőségesen megfizetett szélsőbaloldali aktivisták is, akik úgy gondolták, hogy az a legjobb módja annak, hogy felhívják magukra a figyelmet, ha meggyalázzák a szekszárdi Béla király téren a templomnál álló Szent II. János Pál pápa szobrot. Hogy ezzel mit érnek el, azon kívül, hogy megsértik a keresztényeket, valószínűleg számukra sem világos, de úgy tűnik a “toleráns, elfogadó” világképbe a keresztényellenesség még bőven belefér.

 

 

De nézzük meg az esetet egy kicsit tágabb szemszögből: az elmúlt hónapok egyik legnagyobb nemzetközi konfliktust kirobbantó eseménye az volt, hogy Svédországban néhány elborult fazonnak az jutott eszébe, hogy a bevándorlás ellenes nézőpont bemutatásának legjobb módja, ha elégetnek egy Koránt. Azt megértjük, hogy a skandináv államokban sokaknak elegük van az illegális migránsok tömegéből, azt viszont nem, hogy ez ellen miért úgy tiltakoznak, hogy megsértenek egy teljes világvallást. Az illegális bevándorlást ugyanis nem ez oldja meg, pusztán annyit érnek el, hogy tovább mélyítik a konfliktust a vallások között.

 

 

 

 

Meg is volt rá a válasz: a svéd hatóságok engedélyezték egy muzulmán férfinak, hogy nyilvánosan elégessen egy Bibliát és egy Tórát. Mi volt a férfi válasza? Hogy ő ilyet nem tesz, hiszen senkit nem akar a hitében megsérteni. Ebben az esetben el kell ismerjük, hogy a történet szereplői közül a muzulmán férfinak volt a legtöbb esze. Lépjünk eggyel tovább. Mi volt az iszlám világ válasza az esetre? Nos az, hogy az LMBTQ-lobbi jelképeit (szivárványos zászlókat) égettek el. Úgy gondolták ugyanis, hogy az európai kultúrát immár inkább ez jellemzi, nem pedig a vallási jelképek.

Igazuk van? Sajnos úgy tűnik igen, hiszen amíg egy keresztény országban, a feltehetően keresztény “aktivisták” keresztény jelképeket gyaláznak meg, de körbesírják a sajtót, ha valaki lefest egy padot, addig be kell valljuk, hogy a prioritások meglehetősen felborultak az öreg kontinensen. Napjainkban a világ legüldözöttebb felekezete a keresztényeké. De mit várunk a világ többi részétől, ha a saját hazánkban is, a saját közösségeink tagjai is megvetik, meggyalázzák egyházi jelképeinket? Ha ezt eredményezi a tolerancia, akkor bármit is gondoljunk a kultúrák keveredéséről, sokkal több tiszteletet érdemel az az iszlamista vezető, aki karácsonykor minden keresztényt felköszöntött, mint az az “européer”, aki saját hagyományait is megveti.

 

 

(Kertész Dávid, pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Jobbos magyar színész is beszólt Csillag Istvánnak: KISCSILLAG, miért pulzálsz?

Karácsony Budapestjének jelképe: az Üllői úti bója