in ,

Van egy kis botrány! Niedermüller százmilliókat játszhat át a parkolási cégnek

Kiszervezte a parkolási bírságok behajtását Niedermüllerék önkormányzata

Kiszervezte a parkolási bírságok behajtását Niedermüllerék önkormányzata, az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg – tudta meg az Origo.

Százmilliós pénznyelőt épít Gyurcsány embere, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester – adta hírül az Origo. Mint írták, a baloldali városvezetés június 26-án döntött arról, hogy a kerület parkolási kintlévőségeit eladja egy külsős cégnek, akik behajtják a tartozásokat. A VII. kerületnek összesen 750 millió forint behajtatlan követelése jött össze parkolási büntetésekből.

Az üzletet a Kupper András érdekeltségébe tartozó cég kapta meg. A parkolócég azt vállalta, hogy a behajtott összeg 30 százalékát utólag kifizeti az önkormányzatnak. Egy nagy magyarországi bank vezető munkatársa azonban azt mondta az Origonak, hogy az ilyen jellegű – például parkolási – adósságokat nem éri meg eladni, olcsón pláne nem. A portál értesülései szerint ugyanis a parkolási büntetések kifizetésének a morálja jelentősen jobb a 30 százalékos aránynál: a bírságok 75 százalékát az autósok felszólítás nélkül is befizetik, a fennmaradó 25 százaléknak pedig újabb 70-80 százaléka legkésőbb egy ügyvédi felszólítás után fizet.

Nincs tehát érthető magyarázat arra, hogy a kerület DK-s vezetése miért egy gyanús hátterű parkolócégnek adta át a tartozásokat, miért nem egy profi behajtócégnek, vagy éppenséggel miért nem végzi el a behajtást az önkormányzati vagyonkezelő? A törvényes adóbehajtás ugyanis pusztán levelezésből áll.

(magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Megártott neki a meleg – Merevtekintetű Potocsokáné most Siófokon éhségsztrájkol

Jeszenszky igencsak megszívatta a Momentumosokat a Balatonon! Videó