in ,

Agyhalál – Kamu Geri új fizetős parkolási zónákat hoznának létre

A főváros hivatalos oldalára felkerülő előterjesztés szerint a főváros két budai és két pesti kerületben is jelentősen átalakítaná a fizetős parkolásra vonatkozó szabályokat.

A főváros hivatalos oldalára felkerülő előterjesztés szerint a főváros két budai és két pesti kerületben is jelentősen átalakítaná a fizetős parkolásra vonatkozó szabályokat. Az előterjesztést Karácsony Gergely nyújtotta be, és ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megszavazza a javaslatokat, akkor tovább bővülhetnek a fizetős parkolási övezetek Budapesten.

 

A főpolgármester előterjesztésében a kerületi önkormányzatokra mutogat, megfogalmazása szerint az ő kezdeményezésükre tervezi bevezetni az újabb szigorításokat. A javaslatból kiderül, a baloldali városvezető hol hozna létre újabb fizetős parkolási zónákat a városban. A tervek szerint:

A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel.
A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül, a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat is- továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza bekerül „C” várakozási övezetbe,
A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átkerül „B” várakozásiövezetből „A” övezetbe.
A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizető lesz.

 

Az előterjesztésről szerdán szavaznak a képviselők, és amennyiben átmegy a javaslat, a város újabb részein kell majd fizetni a parkolásért.

 

 

 

(origo.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Demeter Szilárd: remélem, hogy Vidnyánszky Attila végül folytatja majd a munkát a Nemzeti élén!

Trombitás Kristóf: a holland választási rendszer kabaré