in

Újra magyar arany! Világbajnok Lőrincz Tamás! Birkózó-klasszisunk páratlan pályafutása első vb-aranyát nyerte!

Világbajnok lett Lőrincz Tamás az olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon! Az idősebbik Lőrincz-testvér az eddigi tornákig mindent megnyert a világbajnoki és az olimpiai aranyon kívül. Most már a vb-arany is megvan! Jöhet a tokiói olimpia – ott teheti fel pályafutására az újabb koronát

Lőrincz Tamás eredménylistája elképesztő. Birkózó-világklasszisunk már 2006-ban, húsz éves születésnapja előtt Európa-bajnok lett, azóta gyűjti az elképesztő sikereket.

A mostani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság előtt háromszor nyert Európa-bajnokságot (mellette még négy érem), kétszer volt világbajnoki ezüst-, egyszer bronzérmes, és a 2010-es londoni olimpián is csak a döntőben kapott ki. Hazai pályán, Magyarországon tavaly nem jött össze a vb-győzelem, mert az utolsó meccsén vereséget szenvedett, de most kárpótolta az élet: fantasztikus teljesítménnyel nyerte meg pályafutása első világbajnoki aranyát.

A Budapest Honvéd versenyzője hétfőn üzbég, ukrán, litván, végül kazah rivális legyőzésével jutott döntőbe, amelyben a svéd Alex Bjurberg Kessidisszel csapott össze és nagy esélyesnek számított. Nem csak klasszisa, hanem amiatt, amilyen formát mutatott. Nem is kellett csalódnunk, Lőrincz Tamás elképesztő energiával kezdte a mérkőzést, és riválisát három perc alatt lerendezte. Simán, 8–0-ra, technikai tussal győzött!

„Százévesen”

– mondta az M4 riporterének arra utalva, hogy nagyon sokat várt erre a vb-aranyra. „Még fel sem tudom fogni, fel sem tudom fogni” – ismételte a szimpatikus világklasszis, aki bevallottan nagyon sokat várt erre a győzelemre. „Minden úgy alakult, ahogyan kívántam”.

A már az elődöntőbe kerüléssel tokiói kvótát szerzett ceglédi születésű birkózónak ez a 13. dobogós helyezése világversenyről, amivel magyar rekorder, ezzel a győzelmével pedig végképp beírta magát a magyar birkózás történetébe. Jövőrő az olimpiára is nagy esélyesként mehet, és ha minden úgy alakul mint ezen a hétfőn és kedden, akkor az olimpiai aranyat is megnyerheti!

A magyar kötöttfogásúak három éremmel és két kvótával zártak a kazah fővárosban, ahol vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpiai műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban, míg hétfőn Tamás bátyja, Viktor – kvótája mellé – ezüstöt szerzett a 87 kilósok között.

Forrás és fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Hivatalos: Karácsony Gergely egy gyáva sz..

Hoppá! Maga Manfred Weber is megadná az esélyt Trócsányi László biztosjelöltnek