in ,

Hoppá! Maga Manfred Weber is megadná az esélyt Trócsányi László biztosjelöltnek

Trócsányi László biztosjelöltsége is szóba került Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének délelőtti sajtótájékoztatóján

Trócsányi László biztosjelöltsége is szóba került Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének délelőtti sajtótájékoztatóján – írja a Magyar Nemzet. A kérdésre, hogy elfogadhatónak tartja-e a magyar politikus jelöltségét, Weber leszögezte: valóban „különleges a kapcsolat” a Fidesszel, és a magyar kormánypárt még mindig felfüggesztett néppárti tagsággal működik, ugyanakkor Trócsányi László igazságos elbánásban kell, hogy részesüljön.

Nem a Fidesz tagja. Tíz évig volt a Velencei Bizottság tagja, anélkül, hogy bármilyen panasz felmerült volna a személyével kapcsolatban. Ugyanakkor egészen egyértelmű, hogy ül majd olyan politikus az Európai Bizottságban, akit a Fidesz delegál. Ez elkerülhetetlen, ha úgy tetszik, Orbán Viktornak joga van hozzá. A néppárti frakció is igazságos módon fogja elbírálni Trócsányi László jelöltségét

– mondta Weber Strasbourgban. Hozzátette, Trócsányinak arról is meg kell majd győznie a parlamenti szakbizottságokat, hogy elkötelezett európai.

Viszont ez nem kizárólag a magyar biztosjelölt feladata, másoknak is választ kell majd adniuk ugyanerre a kérdésre

– mondta.

Weber egyébként a bizottsági tagjelöltek névsorának kihirdetése után, múlt héten fogadta az Európai Néppárt biztosjelöltjeit, ám Trócsányi László nem kapott meghívót a találkozóra – épp a Fidesz felfüggesztett néppárti tagsága miatt. A Magyar Nemzet forrásai szerint nincs szó arról, hogy a parlamenti frakcióvezetőnek személyes problémája akadna Magyarország jelöltjével. „Nem vette volna ki magát jól”, ha ő is ott van a képeken – fogalmazott a lap forrása, aki szerint Trócsányit pedig kifejezetten szalonképes politikusnak tartják, s elismerik néppárti berkekben.

Forrás: Magyar Nemzet; Fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Újra magyar arany! Világbajnok Lőrincz Tamás! Birkózó-klasszisunk páratlan pályafutása első vb-aranyát nyerte!

Jurák Kata jelenti: megfenyegették Zugló Fideszes képviselő jelöltjét! – Akcióban az ellenzék