in

Tüntetés Budapesten: az ellenzék újra nekigyürkőzik a gyászmunka elvégzésének

Akárcsak múlt szombaton, ma este is nekigyürkőzik az ellenzék a vereség feldolgozásának

Akárcsak múlt szombaton, ma este is nekigyürkőzik az ellenzék a vereség feldolgozásának. A szervezők ezúttal engedélyezték a pártzászlók és a pártokhoz kapcsolódó jelképek használatát, azonban a pártpolitikusok továbbra is ki vannak tiltva a színpadról. A Kossuth téren gyülekező tömeg elég foghíjas volt, most sokkal kevesebben vannak, mint egy hete.

 

A demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeztek, ahonnan este negyed 7 körül indultak el az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez. Itt helyezkedik el a színpad a Belvárosi Plébániatemplom mellett, ahol várhatóan este 8 óra körül kezdődnek meg a beszédek.

A demonstrálók az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Kossuth Lajos utca útvonalon jutnak el a célhoz.

A múlt heti gyászos performansz után új szónokokkal próbálnak erősíteni a tüntetés szervezői. A főszónok a hazug polgármester, Márki-Zay Péter lesz, de felszólal majd Gyetvai Viktor a Független Diákparlamenttől, Homonnay Gergely, Gulyás Balázs és a Simicska által bezáratott Magyar Nemzet újságírója, Unyatyinszky György.

A tüntetés előkészületei komoly fennakadásokat okoztak a belvárosban a nap folyamán. A BKK már tegnap közölte, hogy a szombaton délután kezdődő demonstrációhoz kapcsolódó színpadépítés miatt már reggel 6 órától lezárták a Szabad sajtó út belső forgalmi sávjait, ezért irányonként csak egy-egy sávon haladhatott a forgalom. Napközben nagy torlódás alakult ki az Erzsébet hídhoz vezető utakon.

A pártok ezúttal vihettek pártzászlókat, ám az ellenzéki politikusok továbbra sem kívánatosak a színpadon. A tömegben a pártok által osztogatott lufik voltak nagy számban.

A múlt heti szombati tüntetésen a nagyszámú ellenzéki szimpatizáns pocsék beszédeket hallgathatott végig, a szónokok zavaros üzeneteket küldtek: egyszerre akartak új választást és az ellenzéki pártokat pedig nemkívánatosnak minősítették.

A balhé szele a levegőben lógott. Gulyás Márton köreiből került ki az értesülés, hogy németországi Antifa-tagokat is meghívtak a tüntetésre, akik odahaza erőszakos demonstrációikról hírhedtek. A balhé végül elmaradt, ám így is történtek súlyos incidensek, több rendőrt is minősíthetetlen stílusban provokáltak jobbikos pólóban levő tüntetők, ám a rendőrök fegyelmezettségének köszönhetően nem eszkalálódott a helyzet.

Jobbikos tüntiző a rendőrnőnek: „három hónapja baszták meg utoljára”

A szokásokhoz híven a buli vélhetően késő este, az Oktogonon ér majd véget, úgyhogy aki ma estére egy jó kis villamosozást tervezett a 4-es, 6-os vonalán, annak érdemes lehet átgondolnia.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Stabil agyhalál – A választási vereséget el nem viselők tüntetése, vicces emberek szónoklatai

Az ostoba parasztja és a gondolkodó proli