in , ,

Az ostoba parasztja és a gondolkodó proli

Mi vagyunk a többség, ez a mi hazánk is!

Mi vagyunk a többség, ez a mi hazánk is! Sajnos ma egy olyan országban élünk, ahol kockázatot jelent a felszólalás. Ezt nekünk és nektek is meg kell értenetek. De nem csak meg kell értenünk, hanem harcolnunk is kell a félelem fojtogató légköre ellen!”

A légkör olyannyira fullasztó, a diktatúra olyan méreteket ölt, hogy szombatra újabb kormányellenes tüntetést szerveznek. A városiak puffognak, szitkozódnak és szervezkednek, mindeközben többször kifejezésre juttatták, hogy borzasztóan megvetik most a vidéket, akik miatt a „többség” egyharmados kisebbségbe szorult. Nem véletlen, hogy Budapesten több választókerületben az ellenzéki jelölt győzött, vidéken viszont a Fidesz tarolt – mondják most –, mert a fővárosi értelmiség gondolkodik, a vidéket viszont be tudta hülyíteni migránskampányával a kormány.

Mert milyen a vidéki szerintük? Ki se látszik a mocsokból, naphosszat csak a földet túrja egytől egyig, máshoz nem is ért. Diplomáról nem is hallott, jó ha az elemit kijárta. Iskolázatlan, műveletlen, de ami a legrosszabb: tájékozatlan! Az újságost messze elkerüli, a kormánypárti megyei lapokat, amiket bedobnak neki, elolvassa, és gondolkodás nélkül készpénznek veszi.

Tévéjét csak ki-bekapcsolni tudja, de az meg a királyi 1-esre van állítva. Fogalma sincs, miként kell használni a távirányítót, ha akarna se tudna átkapcsolni az RTL Klubra, a Hír TV-re vagy az ATV-re. Kizárólag kormánypárti médiával találkozik, és azt röfögi vissza. Az internetet csak hírből ismeri, a Budapesten tanuló fiú szokott róla mesélni. Hiába folyt az internet csapjaiból az ellenzéki kampány, hiába szólt hozzánk minden egyes Youtube-videó előtt Szél Bernadett, Karácsony Gergely vagy Fekete-Győr András. Szavuk nem hallatszott el Mucsára. Hiába osztották meg az ellenzéki szavazók nyakra-főre a kormányt ekéző bejegyzéseiket a Facebook-on, a vidéki ember azt se tudja, mi az a Facebook.

Noha az ellenzék plakátjait láthatták – még több is volt belőle, mint a kormány plakátjaiból –, de nem győzte meg őket. Nem győzhette meg, mert a magyar paraszt alapvetően antiszemita, és ezt a lappangó zsidógyűlöletet felébresztette benne a kormány Soros-plakátjaival. Azon kívül rájátszott idegengyűlöletére. Mert a vidéki ember nem közvetlen és nem vendégszerető, mint a városi.
Ostoba egy fajta a vidéki ember: tanulatlan, műveletlen, tájékozatlan, és elhitették vele, hogy a migráció valós veszély, és azt is elhitették vele, hogy ettől a kitalált bevándorlástól egyedül a mostani kormány mentheti meg.

Ezzel szemben a város, különösen a főváros a műveltség, a tájékozottság és a tolerancia fellegvára! Magam is látom minden reggel a metrón: megannyi tiszta tekintet, csupa entellektüel, tanult emberfők sokasága! Ki József Attila-idézeteket mormol magában, mások latin sententiákkal szórakoztatják egymást. Soha nem látott tömegek olvasnak szépirodalmat, ha jól veszem észre, manapság a Háború és béke a legnépszerűbb, de Kantot is egyre többen forgatják. Az emberek tájékozódnak: mindenki hóna alatt 2-2 jobb- és baloldali újság. Aki meg okostelefonjával foglalkozik, az sem ám mások kiteregetett magánéletét kutatja, hanem magyar és idegen nyelvű hírportálok híreiben és mélyelemzéseiben mélyed el. Ránézésre mindenki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja!

Mert a városban az értelmiség lakik, az ország krémje. A proletár, mint társadalmi réteg egész egyszerűen megszűnt! Érveljen akárhogy a kormány mellett Reviczky Gábor, Varga Miklós, Medveczky Ádám, Seregi Zoltán, Nacsa Olivér vagy Balázs Péter. Őket nem tudják megtéveszteni ezek, mert ők tájékozódnak!

Nekik csak a hajlíthatatlan Alföldi Róbert vagy Csintalan Sándor mutathat irányt, akik megmondták, hogy a legésszerűbb választás a Jobbik. Szivárványosodjon az Árpád-sáv, tegyünk félholdat és menórát a kettős kereszt mellé! Az értelmiségi szerint így helyes.

És hallgat a nagyszerű kvízprofesszorra, Vágó Istvánra is. Ha egy ilyen nagy tudású ember Gyurcsány mellett van, akkor neki is ott a helye. Eladósította az országot, kilövette az emberek szemét, családokat tett tönkre? Ennél az Orbánnál akkor is jobb! Mert ez így nem demokratikus, ahogy van! Inkább odaszavazok, de ezek nehogy bebetonozzák magukat, mert akkor végünk!
A városi értelmiséget nem is tudta meghülyíteni a kormány migránskampánya, a robbantásokról és nemi erőszakról szóló álhírek. Mert ő befogadó, szereti az ázsiait, az afrikait, a muzulmánt. Nem utálja a határon túlit, nem nézi le a cigányt, a keresztényt, de még a vidékit se.

Valahogy így látják az országot a mi „városi értelmiségijeink”, mert szerintük, aki a kormányra szavazott, az a demokrácia ellen szavazott.

Pedig lehet, hogy az „ostoba parasztja” április 8-án reggel benézett a disznóólba, megtapogatta disznaját és úgy találta, hogy kövérebb, mint négy éve. Meg az is lehet, hogy jól mérte fel a veszélyt, és egyedül a kormányt találta biztosítéknak arra, hogy hazája magyar ország marad. De még az is lehet, hogy eközben a városi „értelmiséget” sikerült az ellenzéknek behülyítenie az Orbánnak mennie kell kampánnyal…

(forrás: Märle Tamás, magyarforum.hu)

Tüntetés Budapesten: az ellenzék újra nekigyürkőzik a gyászmunka elvégzésének

Bevándorlásellenes csoport foglalta el a migránsok által használt hágót Franciaországban