in

Totálisan megsemmisült az ellenzék – Tarol a kormánypárt az időközi választásokon, hatalmas pofonokba szalad bele az ellenzék

Vasárnap a szekszárdi időközi választásokon kapott ki a baloldal jelöltje, összeszedtük az elmúlt időszak legfontosabb időközijeinek eredményét, melyből látni, saját körzeteiben sem fekszik a terep az ellenzéknek.

Vasárnap Nagyrédén és Szekszárdon is tartottak időközi választást, előbbinél feloszlatta magát az egész testület, míg utóbbinál  Csillagné Szánthó Polixéna halála miatt kellett körzetére időközit kiírni. A Heves megyei településen csak független jelölt indult, azonban Szekszárdon már kiélezett volt a küzdelem, ám végül Szollár Zoltán, a Fidesz jelöltje nyert a szavazatok 58 százalékával.

A választáson három jelölt indult: egy az Éljen Szekszárd Egyesület, egy a Fidesz–KDNP és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A választáson 2745-en vehetnek részt. Az 58 százalékot, azaz 719 szavazatot elért Szollár mögött az Éljen Szekszárd jelöltje, Jantner Lászlóné végzett 475 vokssal. ( 38,48 százalék). A harmadik helyen a Mi Hazánk politkusa, Babos László zárt, aki 3,24 százalékot kapott. A részvétel az időközi önkormányzati választásokhoz képest relatíve magas, 45 százalékos volt.

 

Az első komolyabb pofon, amelybe az áprilisi országgyűlési választásokat követően az ellenzék beleszaladt, a marcali időközi volt, ahol a 6. egyéni választókerületben Miszi Zsuzsanna Fidesz-KDNP-s jelöltet választották meg a helyiek. A kormánypárti képviselő a szavazatok 56 százalékát kapta, ellenzéki ellenfele, Takács Bernadett 146 vokssal a szavazatok 44 százalékát tudhatta magáénak.

Egy héttel később is tartottak időköziket országszerte, az eredmény akkor is kiábrándító volt a baloldalnak, ám egy térkép mutatja legjobban ott az eredményeket:

 

 

Budapesten csupán a negyedik kerületben ünnepelhetett győzelmet az ellenzék. A kerületet Vasvári László (DK-LMP-Momentum-Jobbik-MSZP-Párbeszéd) nyerte meg, aki 48 százalékot szerzett, míg a Fidesz-Újpestért Egyesület jelöltje, Drabant Fruzsina a szavazatok 41 százalékát kapta meg. A másik három fővárosi kerületben kormánypárti indulók nyertek. Az ötödik kerületben Nagy Gergő 71 százalékkal, a hetedik kerületben Ripka András 46 százalékkal, a nyolcadik kerületben Gondos Judit 63 százalékkal nyert.

A június végi választásokon a megyeszékhelyeket tekintve három fideszes és két civil jelölt nyert, összellenzéki politikus sehol sem aratott sikert. Békéscsabán Varga Tamás (civil) 55 százalékkal, Egerben Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP), 42 százalékkal, Nyíregyházán Halkóné Dr. Rudolf Éva (3. körzet, Fidesz-KDNP), 74 százalékkal, Dr. Ulrich Attila (1. körzet, Fidesz-KDNP) 76 százalékkal, Szegeden Ruzsa Roland (Fidesz-KDNP), 55 százalékkal nyert.

Ebben az időpontban Sárváron is voltak választások: a pozícióért

ketten indultak, a kormánypárti Németh Róbert és a független Farkas János, előbbi a voksok kis híján 83 százalékával nyert.

Szegeden sem volt minek örülni ellenzéki szempontból, ugyanis Rusza Roland a voksok 59 százalékával győzött. Nyíregyházán az összes ellenzéki párt beállt Dr. Pápai László mögé, ám még ez sem volt elég, a szavazok mindössze 16 százalékát gyűjtötte össze a baloldal, a pozícióra kiírt választást a Fidesz-KDNP jelöltje Halkóné Dr. Rudolf Éva a voksok háromnegyedét kapta.

Még júniusban nagy figyelem követte a Békés megyei Méhkerék időközijét, ahol újra indulhatott polgármesteri pozíciójáért a lemondott kormánypárti politikus, Tát Margit. A régiúj polgármester 805 szavazatot kapott; míg két független ellenfele, Gherman Sámuel 349-et, Gherasim Dániel pedig 20-at.

 

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Tiszavárkonyban két független jelölt és a Fidesz-KDNP jelöltje indult a polgármesteri tisztségért, a hat képviselői mandátumért pedig tizenhét jelölt versenyzett. A település képviselő-testülete még tavaly oszlatta fel magát, mondván nem tudnak együttműködni a polgármesterrel. Ennek ellenére most újra Hegedüs István lett a polgármester a településen. A július elején tartott voksoláson Hegedüs István független jelölt 266 szavazattal (40,36%) elnyerte a polgármesteri széket. Második helyen a szintén független színekben induló Kuklics Erika végzett 231 vokssal (35,05%). A Fidesz-KDNP jelöltje Bognárné Szabó Melinda pedig 162 szavazattal (24,58%) zárt.

Szeptemberben Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében rendezett időközi választást. A Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 56,24 százalékával győzött, pont kétszáz szavazattal kapott többet, mint összellenzéki kihívója. Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Velünk a Város Egyesült jelöltjének az sem segített nyerni, hogy a héten Gyurcsány Ferenc személyesen kampányolt a borsodi megyeszékhelyen mellette.

Budapesten sem megy ez az ellenzéknek

Komoly kampány zajlott az ősz legelején tartott budapesti időköziken, a kormányoldal és az ellenzék is beleadott apait-anyait, ám a baloldalnak nem nagyon volt minek örülnie, hiába vetették be a legnagyobb politikusaikat is a kampányhajrában. Óbudán érkezett az első kijózanító pofon, ahol lemondás miatt tartottak időközi helyi önkormányzati választást. A szavazáson

a Fidesz-KDNP jelöltje, Csikósné Mányi Júlia győzött a szavazatok 50,1 százalékával, míg összellenzéki kihívója, Kappeller Zsuzsanna 38,34 százalékot kapott.

Egy héttel később az I. kerületben is időközit tartottak Gelencsér Ferenc Momentum-elnök megüresedett helyére. Az ellenzék itt is összefogott Korsós Borbála mögött, még Karácsony Gergelyt is előszedték a kampányfinisben, ám ez sem volt elég: a Fidesz-KDNP jelöltje, Fazekas Csilla megdöntötte a képviselő-testület baloldali többségét.

Szeptember közepe sem alakult sokkal jobban az ellenzéknek: a híresen ellenzéki Zuglóban is a kormánypárt jelöltje nyert hetven szavazattal. Ugyanekkor a XI. kerületben is volt időközi, ahol a Fidesz jelöltje, Jankó István a szavazatok 51,67 %-át szerezte meg. Legnagyobb ellenfele, az ellenzéki pártok támogatottságát maga mögött tudó Devecseri Mátyás a voksok 41 százalékát kapta.

Sovány vigasz a baloldalnak, hogy a másik újbudai körzetet négy százalék híján tartották meg. Lados Tamás a szavazatok 52 százalékát megszerezve tudott nyerni a fideszes jelölttel, Elekes Tamással szemben. Elekes a szavazatok 47.99 százalékát szerezte meg, Lados Tamást a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és az MSZP is támogatta. Egy héttel később az újpesti időközin minimális különbséggel, 64 szavazattal győzött a baloldali Maholányi Zsolt, kinek kormánypárti kihívója, Jókay Attila 631 szavazatot kapott, ami azt jelenti, hogy a választók 46,23 százaléka szavazott rá, a két jelölt között mindössze 64 szavazat döntött.

Október elején volt az utolsó sikere az ellenzéknek, mikor a II. kerületi időközin újra a baloldal nyert, megtarthatták a körzetüket, ahova már három éve is ellenzéki képviselőt választottak.

 

 

(Bokor Gábor, mandiner.hu)

 

 


További híreink:
Puzsér Róbertnek nincs joga megszólalnia a közéletben, amíg elnézést nem kér a budapestiektől – Ezért kéne elnézést kérniAgyhalál: Csintalan Sándor szerint Nagy-Magyarország nem létezett soha – Akkor Csintalan Sándor sem létezikAz EU-s korrupció óta Feriné totál eltűnt – Vajon mi a csicskulás oka? Hova tűnt a bolgár nő?Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

 

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Ebből megint brutális libernyák sivalkodás lesz – 4 százalékkal bővült a bruttó hazai termék 2022 harmadik negyedévében

Itt az idő a trágár Pankotai Lilit a teljes magyar közoktatási rendszerből kizárni!