in ,

Tőkés keményen kiosztotta az ünneplésre készülő románokat

Ordító ellentmondás a mélypontra süllyedt romániai jogállamiság és a látványos jubilálás közötti kirívó ellentét

Ordító ellentmondás a mélypontra süllyedt romániai jogállamiság és a látványos jubilálás közötti kirívó ellentét, de ennél is nagyobb az ellentmondás az államfő által említett “európai szellemiség” és a száz év óta idegen elnyomás alá került erdélyi magyarság sérelmére elkövetettek között – jelentette ki Tőkés László.

A fideszes európai parlamenti képviselő nyilatkozatában az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén a román centenáriummal kapcsolatban megfogalmazott napirend előtti felszólalásához kapcsolódva kijelentette:

“miközben az Európai Parlament és az Európai Bizottság jelentései ultimátumszerű megrovásban részesítik a mélyponton álló romániai jogállamiságot, Jean-Claude Juncker európai bizottsági és Antonio Tajani európai parlamenti elnökök fesztív módon ünneplik annak a Nagy- Romániának a jubileumát, amely megalakulásának centenáriumán újabb és újabb merényleteket követ el az európai jogállamiság sérelmére.”

Ezek között a képviselő a kommunizmus idején önkényesen elkobzott magyar köztulajdonok két kategóriáját nevezte meg. Azokat, amelyeket jogos tulajdonosainak közel harmincévnyi “jogállamiság” sem adtak vissza, valamint azokat a visszaszolgáltatott ingatlanokat, amelyeknek “alattomos visszaállamosítása a szemünk előtt folyik” – mondta.

Tőkés László kijelentette, a magán- és köztulajdon rovására elkövetett jogfosztás egyben egyház- és kisebbségellenes vallási és etnikai diszkriminációt is jelent.

Ugyanakkor azon meggyőződésének adott hangot, hogy Románia legméltóbb módon a jogosság és a törvényesség helyreállításával, illetve a demokratikus jogállamiság biztosításával ünnepelhetne.

“Amíg ez nem válik valósággá, addig országunk európaisága is csak ünnepi sallang marad, és Ferenc pápa hőn áhított romániai látogatása is merő szemfényvesztés lenne”

– fogalmazott az erdélyi képviselő.

(forrás:15millio.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Botrány! – Troll: Állami pénzből folytatnak kormányellenes propagandát az egyetemeken

Vízágyúkkal oszlattak Brüsszelben