in , ,

Várható volt – Újabb hazugság lepleződött le: egyetlen román katona sincs az úzvölgyi temetőben

A napokban újabb fordulat történt az úzvölgyi katonai temető ügyében

A napokban újabb fordulat történt az úzvölgyi katonai temető ügyében – írta meg a nagyhaboru.blog.hu. A román hatóságok által román katonaként azonosított hősi halottak többségéről nemrégiben kiderült, hogy magyar állampolgárok voltak és magyar honvéd gyalogezredekben szolgáltak. A blog szerkesztői azonban további adatokat is szereztek ezekről a katonákról és egy szintén románként azonosított orosz katonáról. A korábbi hatalmas számok végül tehát 7 román katonára korlátozódtak, azonban most a kutatások során sikerült rávilágítani arra és bebizonyítani, hogy ez a hét katona sem volt román.

A blog már korábban beszámolt egy szakmai tanulmány segítségével arról, hogy 2019. június 12-én az ONCE, a hadisírok és a háborús emlékművek gondozásáért felelős román hivatal közzétett egy rövid összefoglalót az úzvölgyi temető helyzetét illetően, amely szerint a sírkertben 11 román katona – 8 azonosított és 3 azonosítatlan – lett elhantolva. Az összefoglalóhoz csatolt dokumentumok egyike, a 3. számú mellékletként közzétett áttemetési napló hét románként azonosított katona nevét és adatait tartalmazza. Ezek a következők:

 

Cosma Gheorghe (25. sz.)
Grimu Mihai (46. sz.)
Horcic Mihai (83. sz.)
Lusin Filip (91. sz.)
Morduminechei Gheorghe (105. sz.)
Roman Mihai (126. sz.)
Rotaru Stan (126/bis. sz.)

Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka 2019. július 24-én Tusnádfürdőn bejelentette, hogy e katonák közül öt – Grimm Mihály, Harcsik Mihály, Kuzma György, Mordaninecz György és Román Mihály – magyar állampolgár volt; a HM képviselői a tusnádfürdői beszélgetés során a halálukat nyilvántartásba vevő korabeli anyakönyvi bejegyzések fénymásolatát is kiosztották.

 

A blog az öt katonáról részletesebb leírást is közöl; ebből kiderül, hogy ketten közülük vélhetően ruszinok, egyikük magyarországi német, kettejük magyar, azonban román katonákról szó sincsen. Az egyik románként azonosított katona is orosz, aki az orosz hadseregben szolgált. A kutatás tehát itt tart jelenleg, ez pedig bizonyítja annak az agresszív és tudatlan román fellépésnek a fölöslegességét, mely nemlétező történelmet próbál írni, és komoly konfliktusba került a temetőjüket védő székelyekkel és az egész magyar nemzettel. A tényeket sajnos nehéz tagadni; reméljük, hogy az újabb bizonyítékok jobb belátásra bírják a balhét kirobbantó román felet, bár ehhez fűzzük a legkevesebb reményt.

A teljes írást dokumentumokkal ellátva elolvashatják ITT.

Forrás: nagyhaboru.blog.hu; Fotó: MTI

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

A jelek szerint a Momentumos Berg Dániel egy amerikai ügynök

Józsi hazudik – A Kanári-szigeteken működő vulkán és a légúti betegségek….