in , ,

The New York Times: Orbán a jobboldal mintaképe lett világszerte, beleértve az USA-t is

A The New York Times cikke szerint világszerte érzékelhető a demokrácia hanyatlása.

A The New York Times cikke szerint világszerte érzékelhető a demokrácia hanyatlása. Ez a hatvanas évek óta nem puccsok és forradalmak nyomán történik, hanem legitim módon megválasztott kormányok tettei okozzák. Vagyis a népakarat érvényesülésével csorbul a demokrácia a lap szerint. Az eszmefuttatást úgy folytatják, hogy Európában ennek a „puha autokráciának” a legismertebb képviselője Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Azt írják: a magyar kormányfő 2010-es megválasztása óta illiberális demokrácia kiépítésén dolgozik, és ennek érdekében meggyöngítette a civil szervezeteket, a sajtószabadságot, hatalma alá vonta az igazságszolgáltatást, valamint átalakította a választási rendszert.

E folyamat során a jobboldal mintaképe lett világszerte, beleértve az Egyesült Államokat. Az USA-ban Donald Trump elnöksége alatt gyorsult fel ez a trend, melynek nyomán a Republikánus Párt demokratikus normák iránti elkötelezettsége semmivé foszlott, és a párt ma már olyan üzeneteket ad, amelyek Orbán Viktor autoriter pártjáéra hasonlítanak.

 

(pestisracok.hu)

  

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

A többszörösen bukott Maki Zaj a köztársasági elnököt támadja – „Novák Katalin téved, ha azt hiszi, hogy elég kivenni a füléből az OV-fülbevalót”

Dobrev megszólalt: „Megérkeztünk a szakadék szélére…” – Nosza, ugrás!