in , ,

Őrjöng a liberális sajtó az Orbán–Trump találkozó miatt

Míg egyes liberális sajtóorgánumok egyáltalán nem tartják közlésre méltónak a volt amerikai elnök és a magyar miniszterelnök találkozóját, akik beszámolnak róla, azok a szokásos felháborodott hangnemben teszik. Ismét előkerült diktátorozás Orbán Viktorral kapcsolatban.

Magyarország a modell Trump számára? – teszi fel a kérdést a The New York Times amerikai napilap. A cikkben megszólaltatott szakértő „propaganda államnak” nevezi Magyarországot, ahol Orbán és a Fidesz ellenőrzi a médiát.

Orbán a „Kreml legközelebbi szövetségese” az EU-ban – emeli ki a Bloomberg amerikai televíziós hálózat, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök akadályozta az Ukrajnának szánt segély elfogadását, és közeli viszonyt tart fenn Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A médium szerint Orbán Trump kegyeit keresi a látogatással, mert reménykedik a visszatérésében.

A Biden-kormány panaszkodott, hogy a magyar vezető a kétoldalú kapcsolatokat pártpolitikai szemüvegen keresztül szemléli – írja a Financial Times amerikai gazdasági napilap, hozzátéve, hogy egy uniós vezetőtől ritka, hogy kifejezi támogatását Trump felé.

Megütközést kelt Orbán látogatása Trumpnál – írja a The Guardian brit napilap, kiemelve, hogy a magyar kormányfő nem kapott meghívást a Fehér Házba, és egy NATO-tagállam vezetőjétől példátlan módonsenkivel sem találkozik a Biden-kormányból, amely egyébként többször kritizálta Magyarországot a demokrácia hanyatlása miatt – teszi hozzá a lap. A brit médium szerint a látogatás része Orbán azon törekvésének, hogy a nemzetközi konzervatív mozgalom központi szereplőjévé váljon.

A konzervatív híroldalak közül a Fox News amerikai televíziós hálózat és a Breitbart hírportál is kiemeli, hogy míg Trumppal találkozik a magyar miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnökkel nem.

A legmesszebb az MSNBC tudósítása ment, amely diktátorok játszódélutánjának nevezte a volt amerikai elnök és a magyar kormányfő találkozóját. A tudósításban minden klisé előkerült, amit Orbán Viktorra ráaggattak az elmúlt időszakban: LMBTQ-ellenes, migráns-ellenes, Putyinhoz dörgölőzik és ő „a végső 21. századi diktátor”.

Orbán névjegye a káosz és a kegyetlenség

– hangzik el a műsorban.

Donald Trumpot sem kímélik: a tudósítás szerint a volt elnök megszállottja a diktátoroknak, aki maga is diktátor szeretne lenni.

Szakértőként a Soros-világhoz erősen kötődő Anne Applebaumot kérték fel, aki természetesen fel is mondta a leckét a Magyarországon „darabról darabra” lebontott demokráciáról és Orbán Viktor „hamis kultúrharcáról”.

 

(Magyar Nemzet)

 

 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Dopeman szerint Puzsért Róbert a gyűlölet prófétája – Videó

Üzent Orbánnak és Trumpnak a háborúpárti TUSK: