in ,

The New York Times: Donald Trump le akarja másolni Orbán Viktort

Amerikai szakértők szerint Donald Trump tervezett lépései nagyon hasonlítanak arra, amit Orbán Viktor tett, a tengerentúli jobboldal pedig beleszeretett a magyar miniszterelnökbe.

Donald Trump elnökválasztási kampányában azzal fenyeget, hogy hatalomra kerülése esetén a szövetségi hivatalokat használja majd bosszúállásra – állítja a The New York Timesban megjelent véleménycikk.

Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora úgy véli, a volt amerikai elnök valójában lemásolja, amit Magyarországon Orbán Viktor tett 2010-ben.

Tegyük hozzá: bosszút az Európai Bizottság által nagyon kedvelt Donald Tusk állt Lengyelországban.

A szerző idézi Vanessa Williamsont is, a Brookings Institute kutatóját, aki azt állítja, Trump és az amerikai jobboldal egyszerűen beleszeretett Orbán Viktorba, és bár abban nem biztos, hogy Trump is képes lenne hasonló eredményeket elérni, a modell adott.

 

(Mandi)

 

  


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Nocsak! Csütörtökön becsicskították a Mol vezért??? Így változnak az üzemanyagárak péntektől! Aki tud, várjon péntekig a tankolással.

Teszkós Messiás – Minek pártot alapítani? Minek terveket gyártani? Minek építkezni? Vegyél magadnak pártot, oszt jónapot!