in ,

Tessék már észrevenni: Torockzai egy küldött ember!

A Mi Hasznák pedig egy viccpárt

Nem nagyon akarjuk magyarázni, és Toroczkai felmenőinek múltját sem fogjuk elővenni (csak egy picit), de talán annyi elég, hogy Tutsek Gusztáv Vazul (Kolozsvár, 1902. augusztus 24. – Budapest, 1971. november 23.) magyar jogász, bíró, akit az 1956 utáni megtorlásokban játszott szerepéért, a nagy számú halálos ítéletéért gyakran „Tutsek vérbíró” néven emlegetnek. 

Szerepe az 1956 utáni megtorlásban
A Budapesti Büntetőtörvényszék bírájaként Tutsek Gusztávnak jelentős szerepe volt az 1956 utáni megtorló ítéletekben. Első fokú bíróként 15 perben 62 embert ítélt halálra, bár ezek közül néhánynak másodfokon enyhébb büntetést adtak. Többek között ő ítélte halálra Angyal Istvánt és Bárány Jánost, akiket ki is végeztek, valamint Mécs Imrét és Wittner Máriát, akiknek az ítéletét másodfokon enyhítették, és végül amnesztiával szabadultak. Más szemszögből nézve: a megtorló kampány során mintegy 230–235 személyt végeztek ki; ezek közül 45-öt Tutsek Gusztáv ítélt halálra. Különösen nagy számú halálos ítélete miatt gyakran illetik a „vérbíró” elnevezéssel.

Családja
Tutsek Gusztáv 1928. február 25-én Szegeden házasodott össze Szomora Margittal. A házasság az 1930-as években válással végződött. Tutsek a válás után nem tartotta a kapcsolatot gyermekeivel. Dédunokája, Toroczkai László nemzeti radikális politikus, Ásotthalom polgármestere.

 

Tehát összefoglalva: Toroczkai, annak a Tutseknek a dédunokája, aki Wittner Máriát halálra ítélte.

 

És mutatunk még egy fotót:

Toroczkai egy rendőrségi autóból vezényelte le a 2006-os MTV székház ostromot" | CIVILHETES

A kép láttán felmerül a kérdés: miféle rendőrségi protokoll az, hogy Toroczkait a Gyurcsány kormány rendőrsége beültesse egy rendőrautóba, és engedje hangosbeszélőn beszélni, és instruálni a tömeget a zavargások idején?

Hm?

 

A Mi Hasznák (Mi Hazánk) célja egyértelmű: elszívni a Fidesz-KDNP-től 3-4%-nyi szavazót, ami pont arra lesz elég, hogy 2022 áprilisában már ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök.

 

Toroczkai küldött ember. Jó reggelt.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na helló, röfik! Kellett ez nektek? Ti szavaztátok meg!

Márpedig lesz Fudan Egyetem – Baranyi elvtársnő ezt benézte: kiemelt beruházás lesz a Fudan Egyetem építése, így népszavazás sem lehet róla