in , ,

Szijjártó helyretette a sivalkodó német államfőt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a német elnök, Frank-Walter Steinmeier hétfői beszédére reagált a távirati irodának

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: Frank-Walter Steinmeier pontosan tudja, hogy áprilisban a magyarok egy demokratikus választáson adtak kétharmados parlamenti felhatalmazást az Orbán-kormánynak, immár harmadszor.

A baloldali, bevándorláspárti német köztársasági elnöknek éppen ez nem tetszik. Nem tudják elfogadni a magyar emberek döntését, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország”

– hangsúlyozta a tárcavezető. Később kifejtette:

Az úgynevezett liberális demokráciát hirdető országokról megtanultuk az elmúlt években, hogy nem tudják megvédeni a polgáraikat az illegális bevándorlással szemben, sőt meg sem kérdezik az embereket, hogy mit gondolnak erről.”

Látható, hogy Németországban is egyre nagyobb gond a bevándorlás – mondta Szijjártó. Ezzel szemben a magyar kormány többször is megkérdezte az emberek véleményét, és annak megfelelően cselekszik.

Mi ezt tartjuk demokratikus értéknek”

– jelentette a magyar diplomácia vezetője.

Ismert, Frank-Walter Steinmeier német államfő hétfőn azt mondta: az illiberális demokrácia önellentmondás, mert a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia. Kijelentette, hogy “egyes országokban, az EU-ban is megkérdőjelezik a liberális demokráciát és a jogállamot, és erősen korlátoznak, vagy akár meg is szüntetnek struktúrákat és jogi biztosító mechanizmusokat”. Az államfő állítólag megjegyezte, ennek belátásához elégséges tanulmányozni Orbán Viktor legutóbbi tusnádfürdői beszédét.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Közel 4 ezer aláírás a Fideszeseket örökre elaltatni akaró altatóorvos ellen!

Németország – Három embert leszúrt a migráns – naná, hogy elmebetegként próbálják beállítani