in , ,

Szijjártó akcióban: Joe Biden válaszolja meg korrupciógyanús ügyeit! Videó

Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket

Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.

 

Íme a videó:

Kérdések Joe Bidenhez

Néhány kérdés Joe Biden amerikai elnökjelöltnek, még mielőtt újra Magyarországgal foglalkozna:

Gepostet von Szijjártó Péter am Samstag, 17. Oktober 2020

 

 

Szijjártó Péter felidézte, hogy Barack Obama elnöksége idején Joe Biden alelnökként nyolc évig sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel, most pedig a demokraták elnökjelöltje a néhány hét múlva sorra kerülő amerikai választáson. Hangsúlyozta, hogy a demokraták hivatali idején a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.

„Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt” – fogalmazott a tárcavezető, majd példaként említette a magyar alaptörvény elfogadását kísérő támadásokat, valamint azt is, hogy az „amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett”.

Emellett emlékezni kell azokra a politikailag rendkívül elfogult véleményekre is, melyeket a magyar ellenzék támogatására és a magyar kormány támadására hoztak nyilvánosságra – tette hozzá.

Szijjártó Péter felidézte, hogy Joe Biden ebben az időszakban nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával, „volt egy olyan időszaka az alelnöki periódusának, amikor kis túlzással többet járt Ukrajnába, mint a Washingtonon kívüli vidéki Amerikába”.

„Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be” – mondta, aláhúzva, hogy ebben az időszakban rendkívül korrupciógyanús ügyek történtek az ukrán energetikai szektorban.

Hangsúlyozta, most Joe Biden újra szájára vette Közép-Európát, és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illette Magyarországot és Lengyelországot.

Szijjártó Péter szerint jó lenne, ha Joe Biden – mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni – megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, melyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.

A miniszter elmondta, hogy arra is választ várnak, Joe Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége céljából; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

(hirtv.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Civil Kör véleménye a Borsodba megérkező Fideszes gyorsról! Videó

Hollik Istvánnak kellett helyre tennie Gyurcsány baromságait – Videó