in ,

Szakértő: az ellenzék együttműködésének nincs közös víziója, identitása és ideológiája sem

Az elemző hatalomtechnikai alkunak minősítette az ellenzéki összefogást.

Amint arról beszámoltunk, az ellenzéki pártok vezetői kedden online sajtótájékoztatót tartottak ahol minden pártvezér egy-egy rövid nyilatkozat erejéig ismertette az ellenzéki „kormányzás alapelveit”. Jakab Péter 15 millió magyarról, Fekete-Győr András a szabad oktatásról, Gyurcsány Ferenc Szent Istvánról beszélt.

A hangzatos kijelentéseken túl mire lehet elég egy ilyen általuk ünnepélyesnek szánt aktus?” – kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Trombitás Kristóf Deák Dánielt.

Abból kell kiindulni, amikor az ilyen programbemutatásokat látjuk, hogy ez egy olyan hatalomtechnikai alkukon alapuló összefogás, együttműködés, amelynek sem közös víziója, sem közös identitása vagy ideológiája nincsen. Ezért van egy ilyen próbálkozás, egy olyan törekvés ezen pártok részéről, hogy kialakítanak különféle lózunggyűjteményeket, programgyűjteményeket, amellyel leplezni akarják ezt az egész hiányt, hiszen azt hozzá kell tenni, hogy vízió az nem a tárgyalóasztaloknál születik, hanem belső meggyőződésből jön minden politikus részéről” – válaszolta az XXI. Század Intézet elemzője.

A papír sok mindent elbír, lehet, a programalkotás során nagyon sok jól hangzó szlogent közösen tudnak lefektetni ezek a pártok, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ezeknek a politikusoknak, ezeknek a pártoknak lenne közös ideológiája, közös víziója Magyarország és Európa jövőjéről” – tette hozzá.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

One Comment

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Friss adatok! Magyarország jól védekezik. Halálozások 2020 vs. 2019 – Alig 1% a változás a természetes fogyási adatok között

Bravó! Többen nem kapták meg a pengeszájú Szaniszló ajándékutalványait, akik meg igen, azok mehetnek a Corvin Plázába vásárolni