in ,

Friss adatok! Magyarország jól védekezik. Halálozások 2020 vs. 2019 – Alig 1% a változás a természetes fogyási adatok között

Kijöttek az új adatok

A decemberi adatok még nincsenek meg, de havi bontásban a novemberi születési és halálozási arányokat már ki tudjuk számolni. Ezek az adatok különösen is érdekesek az ellenzéki „halálkampány” miatt, mert a baloldal személyesen Orbán Viktort okolja a Covidos halálozási adatok miatt.

 

Nos, mi utánanéztünk és érdekes adatokat találtunk. A 2019-es január-november és a 2020-as január – novemberi adatok között alig van 1%-os különbség.

Mit jelent ez a számok nyelvén?

 

KSH táblázat (halálozások, születések)

 

Élve születések száma 2019 január-november: 81 412 magyar.

Élve születések száma 2020 január-november: 84 975 magyar.

Tehát a változás több mint 4%. 2020-ban 4%-al több gyermek született, mint 2019-ben, az első 11 hónapot figyelembe véve. 

A halálozás 2019 és 2020 összevetésében 3%-os a különbség. Természetesen a 3% a Covid járvány miatt lehet, de a halálozási adatokban benne vannak a balesetek és más, egyéb halálozási okok is.

Természetes fogyás 2019 január-november: 3%.

Természetes fogyás 2020 január-november: 4%.

Természetesen a 2020-as adatok szerinti 4%-os fogyás sem mind a Covid miatt következett be, hiszen az adatok tartalmaznak minden elhalálozási nemet (baleset, betegségek…).

 

Mindent összevetve: a számok alapján egyáltalán nem jelenthető ki, hogy Magyarország és a magyar kormány rosszul védekezne a Covid járvány ellen, mert a halálozási és a születési számokat összevetve 2019 és 2020 viszonylatában, 1%-os a változás. Tehát a természetes fogyás Magyarországon, a két év összevetésében 1%-os különbséget mutat. 

És az ellenzék szerint ezért kellene Orbán Viktort felelősségre vonni….

 

Ezennel az ellenzék halálkampányának méregfogát kihúztuk.

 

(a decemberi adatokat márciusban fogjuk megtudni, annak összevetését is meg fogjuk tenni.)

 

 

(adatok: KSH.hu)

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ultra ciki! A román Fegyőrt saját szavazói kapták szét a videója alatt!

Szakértő: az ellenzék együttműködésének nincs közös víziója, identitása és ideológiája sem