in ,

Salvini: A Conte-kormány elárulta Olaszországot, hogy kormányon maradhasson

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az  olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves naggyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap. Matteo Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy “az olasz nép senkinek sem a rabszolgája”.

A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte  miniszterelnök “eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért “Macron és Merkel vállveregetését” érdemelte ki.

Conte  azért  nyitotta meg a kikötőket, mivel ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott

-hangoztatta Matteo Salvini.

A Liga vezérének szavait több tízezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben naggyűlését tartja.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Iszinbajeva Orbánról: “Örülök, hogy találkoztunk, Ön egy csodálatos és igen érdekes ember. Magyarország szerencsés, hogy ilyen miniszterelnöke van.”

Szerintünk ez az év képe