in ,

Hoppá! Az olaszok is a magyarokat másolnák: már Salvini is rezsicsökkentést javasol

A Liga vezetőjének javaslata: „Kössünk fegyverszünetet az áramról és a gázról, adjunk teljes felhatalmazás Draghinak.

A Liga vezetőjének javaslata: „Kössünk fegyverszünetet az áramról és a gázról, adjunk teljes felhatalmazás Draghinak. Tegyünk úgy, mint Macron, szabjuk meg az emelések felső határát 4 százalékban”. Matteo Salvini Corigliano Rossano sajtóközpontjában mutatta be javaslatát.

Cosenzában, Matteo Salvini választási kampányrendezvényén a magas villany- és gázszámlák álltak a vita középpontjában. Az emelések megfékezése érdekében a Liga vezetője azt javasolja, hogy a jelenleg regnáló ügyvezető kormány kapjon „teljes felhatalmazást, hogy pontosan azt tegye, amit Macron tett”. Azaz 4 százalékban határozzák meg az áram- és gázszámlák emelésének felső határát.

„A villanyról és a gázról kössünk fegyverszünetet, békét minden fél között” – szólt a Liga vezetőjének felhívása, majd a számlák emelkedésének megállításához

„30 milliárd euróban számszerűsítette a szükséges forrásokat”.

Matteo Salvini azt is elmondta: arra számít, hogy Letta, Renzi, Calenda, Conte majd elfogadja a javaslatot. „Találjuk meg egymást, és adjunk teljes felhatalmazást Draghinak, hogy ezt a javaslatot a parlament elé vigye” – ismételte meg.

A Liga javaslatát még pontosítja, Franciaországot véve példának, és erre 20 és 40 milliárd euró közötti összeget szánnának. Kiemelik viszont, hogy a sikeres megvalósításához szükség lenne az összes párt összefogására. A javaslat szerint azonnal pénzt adnának az energiatermelő vállalatoknak, és kérnék, hogy szabjanak felső határt az emeléseknek.

„Már a jövő héten összehívjuk a miniszterelnöki hivatalt, a parlamentet pedig szeptember elején”

 magyarázta Salvini.

A következő miniszterelnök személyére vonatkozó kérdésre válaszolva, amennyiben a jobbközép párt nyeri a szeptember 25-i választásokat, Salvini megismételte:

„Nem emiatt aggódom, hanem amiatt, hogy az olaszok hogyan tudják majd kifizetni a számláikat”.

Salvini javaslatát már a jövő héten a miniszterelnöki hivatal, majd szeptember elején a parlamentet elé terjesztené. Arra kérné Draghit, hívja össze a szociális partnereket, a szakszervezeteket, illetve az ipar és a kereskedelem képviselőit. Ha tőlük is meg van a beleegyezés, akkor adna teljes mandátumot Draghinak.

A választások után „egy a talpán álló országot szeretne kormányozni, nem pedig egy térdre rogyott országot, amely nem tudja kifizetni a számláit és újra nyitni a gyárait” – mondta Salvini.

A megegyezés érdekében azt is hozzátette: „Másoljuk le Macront! Ne egy szuverenistát, Orbánt, Trumpot, hanem a leginkább európapárti politikust, a legatlantistábbat, sőt a legelegánsabbat: adjunk azonnal pénzt az energiavállalatoknak, hogy azok felső határt szabjanak a számlák árára”.

(mandiner.hu)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Németh Balázs: hány cikk jelent a 444-en arról, hogy nagy sikerrel megtartották a tűzijátékot Budapesten? Nulla darab.

Jakab bohóc békejobbot ajánlott Maki Zajnak, de az lesz*rta – Peti, vége! Mehetsz dolgozni!