in ,

Agyhalál – Salvini: „Bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat? Emelt fővel vállalom az olaszok nevében is, első Itália!”

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migráns feltartóztatásáért – jelentették be a szicíliai Palermóban szombaton az előzetes bírói döntést, amely megalapozottnak tartotta az ügyészség vádemelési kérelmét.

Salvini közösségi oldalán hangoztatta, hogy a haza védelme minden állampolgár szent kötelességének számít. „Bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat? Emelt fővel vállalom az olaszok nevében is, első Itália!” – írta a legnagyobb olasz párt vezetője. Az Open Arms hajója 2019 augusztusában 21 napig várakozott Lampedusa vizein. Ez az első bírósági eljárás, amelyet egy civil hajó feltartóztatása miatt indítottak Salvini ellen. Az ügyészség többek között túszejtéssel vádolja a volt minisztert, aki tizenöt évig terjedő börtönbüntetést kaphat. Az első tárgyalást szeptember 15-re tűzték ki. Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt főtitkára szolidaritását fejezte ki az Open Armsnak.

(MTI)

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

60 ezren látták néhány óra alatt – Íme a Gyurcsányt leleplező videó – Fletó arról, hogyan is kell hazudni – Videó

Az igénytelenség (polgár)mesterei: Vénaszájú, Pikó, Baranyi, Neandermüller, Tasziló