in ,

Pilhál Tamás: a szavazóurnától való távozás után reklamáció nincs

A vásárhelyi Rambo

Habár a háborút elvesztette, s a választók kétharmados sallerral visszazavarták őt a kakukkos órájához, Márki-Zay Péter tovább harcol. Beásta magát jegyzetfüzetei és hírhedt diktafonja közé, és körkörösen védekezik az irodájában, mint a németek Sztálingrádnál. Szókincsének utolsó sértő jelzőjéig tüzel. „Az összefogás modellje megbukott, ezért mostantól ellenállásra van szükség Orbán Viktor leváltásához” – közölte vasárnap esti esztrádjában. Most akkor hogy van ez? Nem az volt a baloldali kampányduma, hogy „A hatalom a népé”?

 

 

Márpedig az istenadta nép egy hete úgy döntött: újabb négy évig Fidesz-kétharmadot akar. A szavazóurnától való távozás után reklamáció nincs. Tetszik őkelmének vagy sem: 2026-ig a Fidesz és a KDNP kormányoz. A vasárnap esti Facebook-élőzések, végeláthatatlan nagymonológok itt már nem segítenek. Érti, Márki úr? Csupán két kiút maradt. Egy: tessék leváltani a népet. Kettő: szóljon Nuland asszonynak, hogy utaljon ide is ötmilliárd amerikai dollárt a puccsra – lám, Ukrajnát is milyen szépen fölvirágoztatták, pampáikon attól rügyeznek úgy a Stinger légvédelmi rakéták…

– Egy héttel a választás előtt a kampánystáb, ők úgy gondolták – nem az én véleményem volt, sőt én ezzel ellentétesen gondolkoztam –, hogy milyen jó lenne, hogyha én online videócsatornán tudnék beszélni Zelenszkij elnök úrral. Hát ettől függetlenül ők megszervezték akkor már, amikor én elmondtam nekik, hogy ez mennyire rossz ötlet, akkor ők már megszervezték, úgyhogy szerettünk volna beszélni Zelenszkij úrral. Azért nem sikerült, mert bombariadó volt Kijevben – hablatyolta Márki-Zay Péter. Tehát ebben is a Fidesz mondott igazat: Hablaty úrék tényleg egyezkedtek a banderista ukrán kormánnyal, még ha egy bombariadó meg is akasztotta bimbózó románcukat.

– Egyébként nagyon nagy örömmel beszéltem volna vele, és attól függetlenül, hogy a kampány szempontjából én elmondtam, hogy mennyire rossz ötletnek látom, és a kampánytanácsadók sajnos nem értették meg. Úgyhogy sajnos nem beszéltem Zelenszkij úrral, de én nagyon nyitott lennék rá, természetesen nekem nagyon megtisztelő – pukedlizett a hódmezővásárhelyi Rambo. És ezen tényleg már csak röhögni lehet. Előtte két mondattal még azt magyarázta, milyen rossz ötlet lenne beszélni az ukrán komikussal. Aztán meg azt, örömmel beszélne vele. Ez a fickó a Rádiókabaréba való: legalább olyan mókás, mint a hírnevét a virgácsával zongorázva megalapozó Zelenszkij.

Azt már tényleg csak zárójelben: gyönyörű, hogy a „kampánytanácsadói” Péter úr tiltakozása dacára szerveznek megbeszélést. Valahol, persze, érthető: egy járókelőkkel ordibáló miniszterelnök-jelöltnek az esti fogmosását is célszerű szakemberre bízni, nehogy a végén kárt tegyen magában.

Most, hogy Hódmezővásárhely is elesett, s Márki-Zay az irodájában elsáncolta magát, a balliberálisok autodafét hirdettek: ki tudja jobban megtaposni Pétert. Azt állítják: az összefogás jó volt, csak Péter elböszméskedte az egészet. A versenyt szerintem Vásárhelyi Mária nyerte, aki páros lábbal ugrott áldozatára, kijelentve: a Fidesz meghekkelte az ellenzéki előválasztást, miattuk nyert Márki-Zay. Zseniális!

Látszólag nem kapcsolódó hír, hogy Hollandiában az irgalmatlanul megdrágult termékek árcédulája mellé odaírják: „Drága? Egy szót se! Tisztelet Ukrajnának!” Lábon lövik magukat a hülye szankcióikkal, akinek meg nem tetszik, azt lehurrogják. Hát nem ugyanezt csinálják a honi balliberálisok? Lábon lövik magukat a hülye, mindenre (is) alkalmatlan politikusaikkal, sorban vesztik a választásokat, majd letorkolják csalódott híveiket: „Csönd! A Fidesz az oka mindennek, tisztelet az összefogásnak!” Négy év múlva jön az ismétlés.

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Jön a fütyülős ügynök – Utcai akciókkal akarnak kormányt buktatni Juhász Péterék

A DK nem szeretne nyilatkozni, a Jobbik nem válaszol, a Momentum elnökének „nem alkalmas az időpont” – így lehet nem szerepelni a közmédiában