in ,

Pilhál jól elküldte Vásárhelyi Máriát melegebb éghajlatra

Beszólt a viceházmester

Ahogyan számítani lehetett, Vásárhelyi Mária is hozzászólt ahhoz a pár hete zajló vitához, amely Romsics Ignác Népszava-kijelentésével kezdődött. Ismeretes, Szakács Árpád kollégánk nem értett egyet a történésszel, aki a szabadkőművesek trianoni szerepét egyszerűen mesének nevezte.

A kiszélesedő polémia rezüméje valami olyasmi lett: nem biztos, hogy feltétlenül a sztártörténészeknél van a bölcsek köve, némelyikük leszállhatna a magas lóról. Nos, az ex-szabaddemokrata Vásárhelyi Mária hozzászólásában kevés volt a tudományos érv, bővelkedett viszont penetráns elemekben. Azt írta, nem érti, miért jó a hatalomnak, ha a szellemi alvilágot rászabadítja az értelmiségre. „A Szakács Árpád nevű tudatlan, műveletlen tömbházmester (ő lenne a »szellemi alvilág« – a szerk.) ír ostoba, gyalázkodó, gyűlölködő cikket.” Ilyen csak a fasizmusban és a sztálinizmusban dívott, tájékoztatott Máriánk, akinek „vitaszelleme” egyébként a jelek szerint a rendszerváltás óta nem sokat változott. (A szabad demokrata arrogancia egy idő után az ábrázatra is kiül…) Máriánkról még annyit, szerinte Magyarország demokratikus átalakulását az elmúlt évszázadban egyetlen magánszemély sem támogatta oly bőkezűen, mint Soros György, aki egyenesen a Biblia parancsának engedelmeskedik. (Érveit kicsit árnyékolja, hogy a kedves papa, néhai Vásárhelyi Miklós SZDSZ-alapító éveken át a Soros Alapítvány elnöke volt.)
Függetlenül attól, hogy hősnőnket nemrég a József Attila Színház felügyelőbizottságának elnöki teendőivel bízta meg a félresikerült főpolgármester, én azt mondom – hogy a fentebbi hasonlatnál maradjak –, Máriánk viceházmester sem lehetne Szakács Árpád háztömbjében.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Óriási káosz! Nem dolgoznak a belvárosban a szolgáltatók Karácsony biciklisávja miatt. Gipszkartonozó, klímaszerelő, fertőtlenítő, könyvelő: mind lemondják a belvárosi munkákat!

Pilhál György felemelő írása a Pozsonyi csatáról!