in ,

Óriási meglepetés a román választásokon! Az RMDSZ bejutott a törvényhozásba, de a szélsőjobb is sajnos

Részeredmények, 95 százalékos feldolgozottságnál: közel 9 százalékon Dan Tanasă pártja – a Maszol.ro portálról

A Központi Választási Iroda (BEC) adatai szerint, a szavazatok több mint 95 százalékos feldolgozottságánál a Szociáldemokrata Párt (PSD) közel 5 százalékpontnyi előnnyel nyerte meg a vasárnapi parlamenti választást a kormányzó Nemzeti Liberális Párttal (PNL) szemben – számolt be hétfő hajnalban a Digi24. A PSD a szavazatok mintegy 30, a PNL pedig a 25 százalékát szerezte meg. Az USR-PLUS a harmadik legnagyobb politikai erő, 15 százalék körüli támogatottsággal. Az RMDSZ a szavazatok több mint 6 százalékát szerezte meg, de megelőzte a nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), közel 9 százalékos támogatottsággal. A Pro Románia és a Népi Mozgalom Pártja (PMP) nem jut be a parlamentbe, mert nem érte el az 5 százalékos küszöböt. 

 

 

A képviselőházi jelöltlistákra leadott szavazatok aránya 95 százalékos feldolgozottságnál: PSD – 29,80 százalék PNL – 25,11 százalék USR–PLUS – 14,50 százalék AUR – 8,70 százalék RMDSZ – 6,00 százalék PMP – 4,60 százalék Pro Románia – 4,10 százalék A szenátusi jelöltlistákra leadott szavazatok 95 százalékos feldolgozottságnál: PSD – 30,20 százalék PNL – 25,50 százalék USR–PLUS – 15,50 százalék AUR – 8,80 százalék RMDSZ – 6,20 százalék Pro Románia – 4,20 százalék PMP – 4,80 százalék – írja a maszol.ro.

 

 

(maszol.ro)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ez most nagyon pörög a neten! Fegyőr kiadta a vészkorszak jelszavát: egy jelölt, egy miniszterelnökjelölt, egy lista, egy program – Videó

A fröcsögő, külföldi ügynöknek, Szabó Tímeának a szája szélén csorgott a nyál – Szerinte Orbán hazaáruló