in ,

Óriási baj a svédeknél! – Háborús időkre szóló útmutatót ad a svéd kormány minden családnak

Először a negyvenes évek elején adtak ki a svéd hatóságok egy olyan brossurát, amelyben a háború kitörése estén szükséges tennivalókat gyűjtötték össze

Háborús időkre szóló útmutatót ad a svéd kormány minden családnak

Először a negyvenes évek elején adtak ki a svéd hatóságok egy olyan brossurát, amelyben a háború kitörése estén szükséges tennivalókat gyűjtötték össze

Először a negyvenes évek elején adtak ki a svéd hatóságok egy olyan brossurát, amelyben a háború kitörése estén szükséges tennivalókat gyűjtötték össze. Ezt egészen a hidegháború végéig aktualizálták, majd 1991-ben beszüntették a terjesztését. Most, majd’ harminc év után és sokak legnagyobb megdöbbenésére, a svéd kormány úgy döntött, feltámasztja, és – aktualizálva – minden svéd háztartásba eljuttatja.

Az Om kriget kommer, azaz Ha jön a háború nevet viselő kiadvány a május végi vészhelyzetre felkészítő nemzeti hét során fog eljutni a mintegy 4,7 millió svéd háztartásba, jelentette be a svéd civil védelmi hatóság képviselője, Christina Andersson. Újdonság az eredeti kiadványhoz képest, hogy most már nem csak fegyveres konfliktusra, hanem természeti katasztrófára és terrortámadásra is fel fog készíteni.

Ugyan valószínűleg nem lesz beleírva, de mindez vélhetően a svédek felé irányuló orosz (?) katonai és hírszerzési aktivitással, valamint azzal van összefüggésben, hogy az ország még soha olyan erőteljesen nem közeledett a NATO-hoz a második világháború óta, mint az ukrajnai konfliktus 2014-es kirobbanása óta.

(A teljes dokumentum itt nézhető meg.)

 

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Hazudik a liberális média – Fidesz: nem volt patkány a Péterfy Kórház műtőjében

Ez tragédia – Bezárják a hamburgi katolikus iskolák harmadát