in , ,

Svédország a végéhez közeledik – Már a svéd király is aggódik a multikulti fellegvárának számító Svédországért

Egy héten belül két nőt gyilkoltak meg

Egy héten belül két nőt gyilkoltak meg. A Svéd Nemzeti Igazságügyi Központ statisztikái szerint 2012 óta megduplázódott a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok és gyilkossági kísérletek száma.

A hét elején egy harmincas éveiben járó nőt lőttek le fényes nappal Malmö utcáján. Az áldozat a támadás idején egy kisgyermeket tartott a kezében, aki a hírek szerint nem sérült meg, annak ellenére, hogy állítólag az elkövetők 8-10 lövést adtak le. Az Aftonbladet svéd lap információi szerint a nőt fejbe lőtték. A támadók egy közeli épület kertjén át elmenekültek. Egy 19 éves férfit letartóztattak az ügy kapcsán.

Szintén a héten Stockholm északnyugati részén Vällingby-ben egy nőt a lakásában lőttek le. A lövöldözés körülményei egyelőre tisztázatlanok.
A családom és én is osztjuk azokat az aggodalmakat, amelyeket ezek a cselekedetek keltettek a közvéleményben

– írta XVI. Károly Gusztáv svéd király.

Együttérzésünket szeretnénk kifejezni azokkal, akik érintettek az ügyben, és egyúttal felajánljuk a segítségünket a rendőrségnek és a hatóságoknak… – tette hozzá. A király és a királynő csütörtökön találkoztak Mats Löfvinggel, a rendőrség nemzeti operatív osztályának a vezetőjével, aki tájékoztatta őket a folyamatban lévő nyomozásról.

(Tóth Dalma, 888.hu)

Salvini: Az olaszok elképedve szemlélik ezt a szégyenteljes színházat

Egy svéd állampolgár elkeseredett levele, aki Magyarországra költözik