in ,

Ez tragédia – Bezárják a hamburgi katolikus iskolák harmadát

Na vajon mi az oka?

Riadalmat okozott a hamburgi szülők körében az érsekség bejelentése, miszerint a huszonegy helyi katolikus iskolából nyolcat bezárnak. A hamburgi katolikus érsekség döntése pénzügyi problémákra vezethető vissza, mivel a város az elmúlt évek alatt több mint nyolcvanmillió eurós adósságot halmozott fel.

 

Egy ilyen horderejű pénzügyi megvonás fájdalmas következményekkel jár a helyi lakosság számára – mondta pénteken Ansgar Thim hamburgi püspök a Deutsche Wellenek.  A katolikus iskolás bezárását a pénzügyi katasztrófa első lépésének nevezte, majd további megszorításokat vetített előre.

Nagyjából kilencezer diák tanul Hamburg katolikus oktatási intézményeiben. A nyolc iskola bezárása után a maradék tizenhárom intézményt megpróbálják olyan költségvetéssel és színvonalon működtetni, ami megakadályozhatja a jövőbeli pénzügyi megszorításokat.

A diákok a várakozások szerint be tudják fejezni a tanulmányaikat a többi megmaradt intézményben, de további problémákat okozhat, hogy öt katolikus iskola már nem tud új diákokat átvenni.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Óriási baj a svédeknél! – Háborús időkre szóló útmutatót ad a svéd kormány minden családnak

Külön Kolosi Péter (RTL Klub) kedvéért – Ötmillió forintig adómentesen támogatható a dolgozó lakásvásárlásra