in , ,

Orbán Viktor köszönőlevelet küldött Geert Wildersnek

A magyar kormányfő megköszönte a holland Szabadságpárt vezetőjének, hogy kiállt a magyar álláspont mellett a gyermekvédelmi törvényt övező európai vitában.

Geert Wilders pénteken a Facebook-oldalán osztotta meg a levelet, amelyet a héten  kapott Orbán Viktortól. A miniszterelnök ebben megköszönte a holland Szabadságpárt vezetőjének, hogy kiállt a magyar álláspont mellett a gyermekvédelmi törvényt övező európai vitában. Mint azt a kormányfő írta, Wilders véleménye is megerősíti azt a nézetet, hogy a kormány jól teszi, amikor kiáll a szülők a gyermekek nevelésére vonatkozó joga mellett.

Egyetlen külső szereplő sem mondhatja meg, hogy a polgárok a saját országukban hogyan éljék az életüket

– húzta alá Orbán Viktor, aki arra is emlékeztetett: az alkotmány hazánkban nemcsak a többség, de a kisebbség jogait, szabadságát és méltóságát is védi.

 

 

Ismert, a magyar gyermekvédelmi törvény heves reakciókat váltott ki Hollandiában, Mark Rutte miniszterelnök egyenesen arról beszélt, hogy Magyarországot a kérdés kapcsán „térdre kell kényszeríteni”. Geert Wilders elhatárolódott Ruttétól, azt írta: „elnézést kérek emiatt a #Rutte hasznos idióta miatt. Ne feledje, hogy nem a holland emberek nevében beszél.”

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Hogy van pofája – Dobrev: mintha ez a kormány azt gondolná, hogy nyugdíjasnak lenni bűn – Aha, azért lesz újra 13. havi nyugdíj

A Boris Becker ügy – Bayer Zsolt: a normalitás tömegeinek egyetlen dolga van csupán