in , ,

Kezd a nyugat is felébredni? Svájci alkotmányjogász: Svájcnak Orbán Viktortól kellene tanulnia

Andreas Glaser alkotmányjogász professzor szerint Magyarország miniszterelnöke a jó példa arra, hogyan lehet fontos politikai alkukat kötni az Európai Unióval.

Svájcnak meg kellene tanulnia politikai alkukat kötni az Európai Unióval. Orbán Viktor megmutatja, hogy ez miként lehetséges – jelentette ki a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában Andreas Glaser alkotmányjogász professzor.

A szakértő szerint a döntő tényező az, hogy az Európai Bizottság milyen irányt képvisel, és lát-e hasznot abban, hogy Svájc érdekében nagy erőfeszítéseket tegyen.

Nem ez az első eset, hogy egy svájci lapban pozitív vélemény jelenik meg Orbán Viktor politikájáról: Kurt W. Zimmermann például leszögezte, a magyar miniszterelnök migrációval kapcsolatos hozzáállása mégiscsak helyesnek bizonyult.

„A rosszfiúk mindig rosszak maradnak, a jófiúk pedig jók. A következő EU-csúcson majd megint Orbán kapja a pofonokat a médiától, amiért nem akar terrorista szimpatizáns szíriaiakat és afgánokat befogadni” – mutatott rá Zimmermann.

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

Ha úgy érzed, támogass minket azzal, hogy napi hírértesítőt kérsz! Köszönjük!

Nagy a baj Budapesten!!! Újabb fordulat a Lánchíd-botrányban – a rendőrséghez fordult Tényi István

Botrány! Alföldi ismét rendezett – Meg is gyalázta a határon túli magyarokat, meg a Himnuszunkat is – Itt vannak a részletek