in , ,

Orbán Viktor az EU asztalára csapott – Orbán Viktor: ha Brüsszel nem fogadja el a magyar javaslatot, akkor Ukrajna nem jut segítséghez (VIDEÓ)

A magyar miniszterelnök szerint felelőtlenség lenne az uniós költségvetésből segíteni Kijevet.

Rober Ficóval történt találkozójáról osztott meg videót Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A videóban a kormányfő elmondta, „nem akarunk közös hitelt felvenni senkivel, és nem akarjuk az unió költségvetésén belül megoldani Ukrajna támogatását, ez a magyar álláspont.” Hozzátette, hogy 50 milliárd eurót odaadni négy évre előre, az a költségvetési gazdálkodás és az ahhoz kapcsolódó nemzeti érdekek megsértését jelentené.

Azt sem tudjuk, mi lesz negyedév múlva, nemhogy négy év múlva

– fogalmazott. „Ez egy akkora összeg, amely szétfeszíti a költségvetési gazdálkodás kereteit. Ebben az esetben az is bekövetkezhetne, hogy végül az uniós tagállamoknak járó pénzeket Ukrajna kapná meg” – jelentette ki.

A miniszterelnök szerint amennyiben Brüsszel elfogadja a magyar javaslatot, akkor Ukrajnának lesz segítsége a költségvetésen kívülről, ha nem fogadja el, akkor kénytelen lesz megakadályozni ezt a folyamatot.

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Dés László megint előkerült és most a Klub rádióban gyalázta a magyarokat! Íme, ezt mondta

Megy a vergődés – A baloldalnak lóf—t sem fog hozni Kajdi Csaba aktivistáskodása!