in , ,

Olasz kiállás melletünk! – Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d’Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d’Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Giorgia Melonit abból az alkalomból kérdezték, hogy a párt konferenciát tart Rómában – ezt 1998 óta minden évben megrendezik. Az idei esemény az “Európa Európa ellen” elnevezést kapta.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az olasz pártelnök úgy vélekedett: az egyik oldalon a ma létező Európa áll, amelyet kevesek érdekközösségei alkotnak,

bürokraták, nagy pénzügyi hatalmak, technokráciák, amelyek mind fényévekre vannak az emberek szükségleteitől,”

és van a másik Európa,

amelyet mi szeretnénk építeni vagy jobban mondva megvédeni, az identitások Európája.”

Meloni hangsúlyozta: ez az Európa nem fél nemet mondani a “muszlim invázióra”. Olyan Európát akarnak, amely megvédi történelmi gyökereit, valós gazdasági érdekeit, az emberek Európája, amely “független az EU jelenlegi szerkezetétől”.

Az interjúban szóba került, hogy nemrég az Olasz Testvérek pártja két szolidaritási akciót is tartott Magyarország mellett. Meloni azt mondta: szükség volt erre, mivel támogatják a magyar politikát, és nem támogatják az EU-t, amely “mint egy új Szovjetunió” a döntéseit kényszerrel akarja érvényesíteni a népek és a nemzetállamok jogaival szemben. Kiemelte:

A Magyarországgal szemben tervezett szankciókat csak azért akarják bevezetni, mert megvédte az EU külső határait.

Véleménye szerint köszönetet kellene mondani Magyarországnak ezért a munkáért.

Giorgia Meloni szólt arról is: Európának egyesítenie kell erejét a migránshajók elindulásának leállításához; a kihívás olyan európai misszió megteremtése, amely “hajóblokádot állít fel”. A migránsokat szerinte nem szétosztani kell, mivel az afrikai migránsok nem érzik magukat otthon Olaszországban és máshol sem Európában. Azt mondta: meg kell szabadítani Afrikát “az újragyarmatosító országok elnyomásától, és ezek közt az első Franciaország”, és meg kell akadályozni a hajók indulását, hogy csakis azok a menekültek érkezzenek meg Európába, akiknek ténylegesen joguk van ehhez.

A pártelnök az olasz belügyminiszterre és a magyar miniszterelnökre utalva közölte: az ideális politikát számukra “a Salvini-Orbán-front” képviseli, támogatják az általuk elképzelt Európát. Hisznek abban – tette hozzá -, hogy szövetség alakulhat a szuverenista erők (amelyekhez magukat is sorolják) és néppártiak között, összefoghatnak az Európai Néppártnak azzal a részével, amely meg akarja változtatni a szervezetet. Orbán Viktor az egyik példa erre – tette hozzá.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Csőcselék 2018 – A DK ma Felcsúton buktatott kormányt

Nemzeti “tragédia” – Kirúgták drága Bolgár urat