in , ,

„Az olasz jobboldal orbanizációja”

Egy nagy találkozás

Egy külföldön alig ismert, de Olaszországban népszerű politikus hölgyet, a fiatal és csinos Giorgia Melonit mutatja be a francia nyelvű cikk, akinek kis jobboldali pártja, a Fratelli d’Italia  (Olaszország Testvérei) szövetségese Berlusconinak és az Északi Ligának.

.

Meloninak és pártjának jót tesz a kampány és népszerűsödik. Egy tíz nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott felmérés eredményei szerint a szavazatok 4-5 százalékára számíthat.

Pártja annak a „neofasiszta” Olasz Szocialista Mozgalomnak az egyik örököse, amely jelentős politikai tényező volt az olasz parlamentben évtizedeken át és amelynek Gianfranco Fini volt legutolsó képviselője a párt 1995-ös „normalizálódása” előtt. A Fratelli d’Italiának még mindig a háromszínű láng a jelképe, ami a cikk szerint „oly kedves a fasizmusra nosztalgiával gondolókra”.

Mit is mond Giorgia Meloni? Egészen egyszerű dolgokat. Így azt, hogy a migrációt meg kell állítani, amiben teljes mértékben egyetért Matteo Salvinivel, az Északi Liga elnökével. Igent mond a natalista politikusokra (olyan politikusokra, akik szerint az olasz nép érdekei az elsők). Igent mond a keresztény hagyományokra és nemet az iszlamizációra.

Most kedden Giorgia Meloni Európáról beszélt.

Arról, hogy ideje nem Brüsszel felé vagy a francia–német kettős felé nézegetni, de el kell kezdeni a lehető legintenzívebb párbeszédet a Visegrádi Csoporttal. Azaz Orbán Viktorral, akivel az olasz választások előtt néhány nappal, ma (szerdán) találkozott.

Giorgia Meloni a következőket írta fenti képéhez közösségi oldalán: „A magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral, Dunára néző kilátással. Európai patrióták azonnal jól megértik egymást.”

 

A közszolgálati RAI tévének elmondta, hogy elege van a jelenlegi vezető olasz politikusokból, akik Brüsszelt és Angela Merkelt nyugtatgatják. Ehelyett keletre kell fordulni, ahol a visegrádi csoport Európa határait védi a korlátlan migránshullámmal szemben és az ellen, hogy a Brüsszelben is trónoló pénzügyi spekulánsok végrehajtsák terveiket és megvédjék az európai identitást Európa iszlamizációjától.

A cikk „Soros-elleni kereszteshadjárat” alcím alatt arról ír, hogy Giorgia Meloni hosszan időzött el Sorosnál, aki ellen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is komoly hadjáratot folytat. Meloni szerint Soros pénzével tömeges migrációt és a nemzetállamok elpusztítását segíti elő. Kijelentette: „én a néppel vagyok és azokkal, akiket úgy választottak meg, mint Orbánt. Ha mi fogunk kormányozni, megtiltanám a Soros NGO-inak, hogy működjenek Olaszországban. A demokráciánk védelmére”.

Ami ugyanaz, ahogyan Matteo Salvini beszélt, jegyzi meg a cikk.

„Ha Európa Juncker”, mondta néhány napja, „akkor Európa-ellenes vagyok. Ha az Orbán, aki a Néppárt tagja, akkor ez olyan Európa, amely nekem tetszik”.

Márpedig a két pártot nem szabad alábecsülni. A legutóbbi felmérések szerint együttesen 15-18 százalékot kaphatnak. Vagyis még egy picit erősebbek is, mint Berlusconi Forza Italia pártja.

Salvini – idézi a cikk január végi nyilatkozatát – azt mondta, ha választania kellene, mely országot kormányoznak jól, Magyarországot választaná.

Lovas István

(forrás:demokrata.hu)

Boross Péter: Akik kormányváltást akarnak, saját romlásukat szorgalmazzák

AZ ÁRULÓ – Márky-Zay magyar helyett uniós zászlót lenget (videó)