in ,

Nocsak: „Ez azért egy súlyos ügy” – Niedermüller belső vizsgálatot szorgalmaz a Városháza eladásának ügyében

A DK-s politikus szerint Karácsony nem tehet mást, mint hogy vizsgálatot indít.

Belső vizsgálatot vár Niedermüller Péter a Városháza tervezett eladásával kapcsolatban kirobbant botrány ügyében. Erzsébetváros DK-s polgármestere a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére úgy vélte, hogy Karácsony Gergelynek nincs is más lehetősége – számol be a Magyar Nemzet.

Meg vagyok róla győződve, hogy a főpolgármester nem tehet mást, mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, ezt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért egy súlyos ügy” – nyilatkozta Niedermüller, aki arra is kitért, hogy jövő hétfőn egyeztetnek Karácsonnyal a továbbiakról.

Az alaphírt az Index szellőztette meg tegnap, akkor Karácsony úgy reagált, hogy nem olvassa többé a portált. Péntekre azonban újabb fejleményekkel bővült az ügy: mint arról az Index dokumentumok bemutatásával beszámolt, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével. A szerződés szerint 1 150 000 euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát. Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Karácsony újabb reakciója erre egy feljelentés volt.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Tarlós is rendesen kiakadt – Reagált a Városháza tervezett eladásáról: nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi

Horn Gábor máris belesz*rt a ventillátorba – Horn Gábor Karácsonynak a Városháza-ügyben: nem besz*rni állandóan, hanem időnként talán lépni is