in ,

Tarlós is rendesen kiakadt – Reagált a Városháza tervezett eladásáról: nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is”

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is” – nyilatkozta a volt főpolgármester.

 

Reagált a napokban kibontakozó, Városháza eladását érintő botrányra Tarlós István főpolgármester. Ismert: csütörtök reggel az Index robbantotta a bombát, amikor azt írták: információik szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket

a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.

Akkor még  Karácsony úgy reagált, hogy nem olvassa többé a portált. Péntekre azonban újabb fejleményekkel bővült az ügy: mint arról az Index dokumentumok bemutatásával beszámolt, a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t bízta meg a Városháza értékesítésével. A szerződés szerint 1 150 000 euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért a cégnek. A tulajdonos Beák Attila Endre elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál Pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát. Az Index birtokába került szerződés szerint a Városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat is.

Karácsony újabb reakciója erre egy feljelentés volt,

közben Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester belső vizsgálatot sürgetett.

„Elvárható lenne, hogy Karácsony Gergely tegyen egy komolyabb és később számonkérhető nyilatkozatot, már csak a saját érdekében is” – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére Tarlós István. Az egykori főpolgármester leszögezte: a Városháza eladása kezelhetetlen elképzelés, hiszen az épület Budapest egyik szimbóluma, közel kétmillió ember háza.

Nem is tudom, hogyan juthat valakinek eszébe ilyesmi” – hangoztatta.

Úgy vélte, nem igaz az a nézet sem, hogy a Városháza túl nagy – ahogy azt Horn Gábor írta.

Ráadásul amellett, hogy műemlék épületről van szó, az alatta lévő terület is az, ahol a régi városfal romjai húzódnak” – mutatott rá Tarlós István.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Na, ezért kell Paks 2! Ausztriában már az energiaválság miatti esetleges áramkimaradásokra készülnek

Nocsak: „Ez azért egy súlyos ügy” – Niedermüller belső vizsgálatot szorgalmaz a Városháza eladásának ügyében