in , ,

Nem stadion – A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál – videó

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Kiemelte, hogy a kormány azon dolgozik, hogy megvédje a magyar családokat a világban zajló áremelkedési folyamatoktól.

A VILÁGPIACI ENERGIAÁRAK UGRÁSSZERŰ EMELKEDÉSE ELLEN VÉD A REZSICSÖKKENTÉS POLITIKÁJA, EMIATT RÖGZÍTETTÉK AZ ÜZEMANYAGÁRAKAT.

 

Hozzátette: az infláció azonban elérte a banki kamatokat is. A kamatok emelkedése miatt egy átlagos, változó kamatozású, lakossági jelzáloghitel havi törlesztőrészlete akár 23 százalékkal, 11 ezer forinttal is emelkedhet.

Varga Mihály rámutatott:

ETTŐL A TÖBBLETKIADÁSTÓL VÉDIK MEG A CSALÁDOKAT AZZAL, HOGY AZ IDEI ELSŐ FÉL ÉVRE EZEKRE A HITELEKRE LAKOSSÁGI KAMATSTOPOT VEZETTEK BE.

 

A tavaly október 27-i szinten rögzítették a kamatokat. A nyilvántartások szerint közel félmillió család élhet ezzel a lehetőséggel, amelyek összesen 30 milliárd forinttal fizetnek kevesebbet a kamatstop révén – mondta.

„2022-ben is azért dolgozunk, hogy visszaszorítsuk a járványt, a családokat megvédjük a járvány gazdasági hatásaitól, és megőrizzük a magyar gazdaság újraindításában elért lépéselőnyt” – fogalmazott a tárcavezető.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

 

 

Orbán Viktor disznóvágáson: ippon!

Rettenetesen kínos jelenetek Gyöngyösön – Maki Zajt a gyöngyösiek sem kedvelik – Videó