in , ,

A libernyákok ettől a kardjukba dőlnek – Varga Mihály: folytatódnak az adócsökkentések – Videó

A kormány azért dolgozik, hogy jövőre is folytatódjon az adócsökkentések politikája

A kormány azért dolgozik, hogy jövőre is folytatódjon az adócsökkentések politikája, ezért a benyújtott költségvetési törvényjavaslat számos adókönnyítéshez biztosít fedezetet – mondta a pénzügyminiszter kedden a Facebookra feltöltött videójában.

 

Varga Mihály példaként említette a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, amely a gazdasági újraindítási-akcióterv egyik fontos lépése. A miniszer szerint az intézkedéssel a fiatalok életkezdését segítik, hiszen ezáltal az éves fizetésük akár félmillió forinttal lehet magasabb, így számításaik szerint jövőre 140 milliárd forint marad a fiataloknál.

 

‼️ Biztató adatok érkeztek a magyarországi beruházásokról, a Gazdasági Kabinet ülése előtt gyors értékelés. 🎥 🎞👇📊

Közzétette: Varga Mihály – 2021. május 31., hétfő

 

 

Kiemelte: 2022. július elsején újabb 2 százalékponttal csökken a munka közterhe: megszűnik a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás és 0,5 százalékponttal mérséklődik a szociális hozzájárulási adó, ezzel évente 250 milliárd forint marad a vállalkozásoknál. Varga Mihály közölte, ezáltal öt és fél év alatt csaknem a felére csökkentették a munka közterhét, hiszen ez jövő nyártól 15 százalék lesz, 2016 decemberében azonban még 28,5 százalék volt.

A pénzügyminiszter elmondta, az adócsökkentésekkel a legkisebb vállalkozásokat is segíteni akarják,

ezért kedvezőbbé válik az egyéni vállalkozók átalányadózása, az éves minimálbér feléig nem kell személyi jövedelem adót fizetniük. Szólt arról is, hogy a felére csökken a virtuális pénzeket terhelő adó, ami a kriptodevizák piacát is kifehérítheti. A rezsicsökkentést is fenn akarják tartani, ezért az energiaellátók jövedelemadójában a korábban keletkezett veszteségek beszámíthatóak lesznek a tárgyévi nyereségbe – tette hozzá a miniszter. „Azon leszünk a következő hetekben, hogy a költségvetés és az adótörvények elfogadásával biztosítottá váljanak ezek az adócsökkentések is” – fogalmazott Varga Mihály.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Szépen ki van szedve a szemöldöke Jakab Péternek – Pont, mint Vona Gábornak

Az ellenzék Fudanegyetemezik, a kormány dolgozik – KSH: az előzetesnél is jobbak voltak az első negyedévi GDP-adatok