in ,

Milyen válság? Háromszoros a kereslet a magyar állampapírok iránt

Varga Mihály a közösségi oldalán tájékoztatott a kötvénykibocsátás sikerességéről.

Varga Mihály a közösségi oldalán tájékoztatott a kötvénykibocsátás sikerességéről. A tárcavezető bejegyzése szerint háromszorosára nőtt a magyar állampapírok iránti igény.

Sikeres kötvénykibocsátás: háromszoros kereslet a magyar állampapírok iránt

– jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalán. A pénzügyminiszter a részletekkel kapcsolatban jelezte: Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket 4,25 milliárd dollár értékben. A befektetők érdeklődése háromszorosan haladta meg a kínált mennyiséget, több mint 12 milliárd dollárnyi ajánlatot tettek.

 

Varga Mihály szerint a jelentős érdeklődés azt mutatja, hogy továbbra is erős a befektetői bizalom a magyar gazdaság iránt:

Ehhez alapot ad, hogy tavaly a vártnál jobban csökkent az államadósság, a bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 76,8 százalékról 73,5 százalékra javult. A befektetők értékelik, hogy a költségvetési hiány az eredetileg tervezett 5,9 százalék helyett a választási év és a háborús válság ellenére is 4,9 százalékban teljesült. 2010 óta a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát ötven százalékról harminc százalék alá javítottuk. A devizaadósság aránya a mostani kibocsátással is harminc százalék alatt marad. Folytatjuk az egyensúlyi mutatók javítását, tovább csökkenő államadóssággal és alacsonyabb hiánnyal számolunk idén is

– fogalmazott  a miniszter, hozzátéve, hogy a kormány a bevont források egy részét rövid lejáratú dollárkötvények előtörlesztésére fordítja.

 

 

(pestisracok.hu)

 

A szemkilövető szerint „tönkrement a Fidesz” – Szóljon már valaki Ferinek, hogy a Fidesz 50%-on van!

Néhány gondolat Orbán Viktor római vacsorájáról